07:46 Nelu Tătaru: Medicamentul Remdesivir ar putea ajunge și la noi cam într-o lună

single 22/04/2020 | 0 Comentarii

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că vom mai avea de aşteptat până va apărea vaccinul împotriva infecției cu coronavirus.

“Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase și după această perioadă să-l putem procura și să-l putem utiliza în întreaga masă”, a spus Tătaru, marţi seară, la Antena 3.

În ceea ce privește medicamentul inovativ american Remdesivir, care a dus la vindecarea a unor pacienți din diverse țări ale lumii, Nelu Tătaru spune că ar putea fi folosit și în România cam într-o lună. Primul care a terminat studiul clinic a fost spitalul din Chicago, unde sunt tratați pacienți cu coronavirus. Studiul a inclus 125 de pacienți, dintre care 113 cu forme grave. Au fost înregistrate doar două decese. În rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână.

“Am urmărit și noi studiul din SUA. Urmărim ca Remdesivir să fie acreditat în SUA, apoi să intre în comunitatea europeană și să-l putem prelua și noi. Răspunsul la tratament e unul pozitiv și unul care promite. În acest moment noi suntem într-o relație în care avem o discuție cu cei care fac acest studiu. În măsura în care acest studiu este omologat, îl putem aduce în comunitatea europeană și apoi și la noi. Să sperăm ca într-o lună”, a afirmat Nelu Tătaru la Antena 3.

Vezi articol pe Radio Infinit

Tags: , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki