21:14 Ministrul Educaţiei promite tablete sau laptopuri pentru TOŢI elevii care nu au

single 02/05/2020 | 0 Comentarii

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că școala trebuie să fie pregătită pentru un al doilea val al epidemiei de coronavirus, inclusiv pentru posibilitatea ca orele să se desfășoare în continuare doar online, începând din toamnă, în funcție de ce vor recomanda epidemiologii.

De aceea, ministerul își propune ca, până în septembrie, să asigure tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au acces la astfel de dispozitive, în timp ce profesorii vor participa la cursuri de formare profesională, după încheierea anului școlar.

”În toamnă trebuie să fim pregătiți pentru învățământul online”, este mesajul pe care îl transmite ministrul Educației. În acest sens, săptămâna viitoare, se va lucra la un plan de măsuri atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Monica Anisie caracterizează drept „dificilă” situația prin care trece învățământul românesc, dar spune că trebuie să se adapteze din mers și să se pregătească pentru viitor.

În ceea ce privește examenul de bacalaureat, prima sesiune începe la 22 iunie, cu probele scrise, urmate de probele pentru competențe. Se lucrează în prezent la calendare, inclusiv pentru sesiunea a doua, a spus Monica Anisie. Probele se vor desfășura în condiții de siguranță pentru elevi, în conformitate cu un ordin comun ce va fi emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. În clase vor intra maximum 10 elevi, sala va fi dezinfectată în prealabil, iar elevii vor avea circuite separate și vor purta măști.

Vezi articol pe Radio Infinit

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki