A fost promulgată legea privind reducerea vârstei de pensionare. Mii de salariați de la CEO, cu gândul la pensie

single 14/11/2019 | 0 Comentarii

Legea care reduce vârsta de pensionare a angajaților care lucrează în condiții deosebite de muncă a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis. Legea este mult așteptată de către salariații Complexului Energetic Oltenia, câteva mii dintre aceștia urmând să beneficieze de prevederile acesteia și să se pensioneze. Aproximativ 8.000 de salariați din cadrul CEO își desfășoară activitatea în condiții deosebite de muncă. Conform legii, cei care lucrează în condiții deosebite de muncă vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de patru luni pentru fiecare an lucrat, înainte perioada fiind de trei luni.

500 de salariați vor pleca în prima fază

Potrivit lui Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, aproximativ 500 de salariați de la Complexul Energetic Oltenia vor ieși la pensie anul viitor. „Prin modificare, vor fi destul de mulți colegi care vor îndeplini condițiile de pensionare. Cred că vor trece de 500“, a spus Dumitru Pârvulescu.

Și Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la cariera Lupoaia, a spus că mii de salariați vor pleca fie cu toate drepturile câștigate, fie anticipat.

Articolul A fost promulgată legea privind reducerea vârstei de pensionare. Mii de salariați de la CEO, cu gândul la pensie apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki