Accident suferit la Motru de o persoană aflată în scaunul cu rotile din cauza gropilor din asfalt

single 07/11/2019 | 0 Comentarii

Un bărbat aflat în scaunul cu rotile, din municipiul Motru, s-a prăbușit pe o stradă din oraş din cauza gropilor. Mai mult decât atât a fost la un pas să fie accidentat de o maşină aflată în apropierea sa.

George Mateescu ne-a povestit că a încercat să evite o groapă, dar roţile scaunului electric au ajuns în alta şi s-a prăbuşit. Scaunul electric s-a defectat şi bărbatul a fost nevoit să apeleze la sprijinul unui strungar ca să-l repare. „Am plecat seara până în oraş împreună cu nepotul şi o vecină. Am ocolit o groapă şi am dat în alta. S-a rupt căruţul şi am căzut grămadă. Era o maşină în spatele meu, dar cei care erau cu mine m-au ajutat să mă ridic. A venit cumnată-mea cu un alt căruţ. Sunt gropi pe străzile oraşului. Am trimis căruţul unuk strungar ca să-l repare şi până atunci o să-mi cumpăr altul“, a spus George Mateescu.

„Mă deplasez cu mare greutate“

George Mateescu a rămas imobilizat în urma unui accident de muncă suferit în Germania. Acesta a fost sportiv. A practicat boxul, fiind coleg cu mari sportivi ai județului Gorj.

George Mateescu ne-a mai relatat că este foarte dificil să se deplaseze pe străzile oraşului cu ajutorul scaunului cu rotile: „În oraş mă deplasez cu mare greutate, pentru că lipsesc accesibilităţile. Nu pot să ajung la bancomatul unei bănci pentru a retrage bani sau când mă deplasez la policlinică nu există vreo rampă. Nu pot să merg la un medic dentist“.

„Am fost nevoiţi să reabilităm doar anumite străzi“

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, susține că a încercat să modernizeze străzile, dar că banii ar fi fost direcționați către alte cheltuieli: „O persoană care se deplasa cu căruciorul cu rotile a intrat cu o rotiţă într-o groapă şi a avut o avarie la acest cărucior. La începutul anului când a făcut bugetul pentru acest an am prins o sumă prin care reparam şi reabilitam absolut toate străzile cu probleme. Domnul viceprimar Cosmin Morega a venit cu un amendament prin care a tăiat 60% din această sumă şi a dirijat-o în altă parte, astfel că am fost nevoiţi să reabilităm doar anumite străzi, iar altele să rămână pentru anul următor“.

Primarul Jianu mai spune că s-a ocupat de amenajarea rampelor de acces în zona trecerilor de pietoni: „De când sunt la primăria, am amenajat rampe la trecerile de pietoni, pentru că persoanele aflate în scaunul cu rotile nu puteau să aibă acces. La sugestia unor persoane cu dizabilităţi am realizat treceri în anumite zone ale oraşului pentru a le asigura independenţa în privinţa deplasării“.

Articolul Accident suferit la Motru de o persoană aflată în scaunul cu rotile din cauza gropilor din asfalt apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki