APAREGIO: LĂMURIRI DESPRE STAȚIA DE EPURARE

single 19/07/2019 | 0 Comentarii

Având în vedere evenimentele intamplate in ultima saptamana si dezbatute in spatial public, operatorul de apă și canal face anumite precizări legate de Statia de Epurare a Municipiului Targu Jiu.
Statia de epurare a fost construita la stadiul certificat de specialisti si experti la 95% și a avut obligatia asigurarii permanente a tratarii apei uzate menajere a municipiului , chiar si in perioada executiei lucrarilor .In acest sens , dupa terminarea lucrarilor de baza pentru facilitatile tehnologice ale tratarii liniei apei in octombrie 2015 , a reinceput operarea si exploatarea acestora. Din acel moment, depunerile rezultate in procesul tehnologic de epurare , numite namol , nefiind de componenta si consistenta fecaloida , au fost folosite , in principal si in majoritate in interiorul acestui proces tehnologic , datorat gradului mare de dilutie al apelor colectate pina la intrarea in statie si treptat evacuate periodic , prin vidanjare si transportare la facilitatile create pentru preluare vidanje la Statia de Epurare Bumbesti- Jiu. Restul deseurilor grosiere, plutitoare si grasimi sunt preluate si colectate permanent prin gratare, bazine si separatoare si indepartate prin contract de servicii cu POLARIS. Monitorizarea este permanenta din partea autoritatilor de mediu si cele bazinale ale corpurilor de apa si se urmareste pe baze comparative ale buletinelor de laborator .
Disputa , contractual aparuta , fata de antreprenorul lucrarilor, face, incepind din iunie 2016 , obiectul cercetarii judecatoresti. Pina la hotarirea judecatoreasca definitiva antreprenorul a suspendat lucrarile atit pentru finalizare la linia apei cât si pentru terminarea liniei tratarii mamolului pina la gradul de consistenta ca deseu bun de evacuat contractual prin POLARIS.
Reteaua de canalizare menajera are un singur colector principal de intrare in statie, unde intra la epurarea de pe linia apei intreg debitul colectat in retelele orasenesti existente în Târgu Jiu. Pe durata suspendarii, Aparegio exploateaza si intretine lucrarile si executa, cind si unde este cazul , remedieri. Operatorul regional invită, pe această cale, pe oricine doreste sa viziteze Statia de Epurare in zilele de joi, orele 10.00-14.00, ale fiecarei saptamană cu insriere prealabila la numarul de telefon 0253.920, cu cel putin o zi inaine.

Articolul APAREGIO: LĂMURIRI DESPRE STAȚIA DE EPURARE apare prima dată în Tele 3.

Vezi articol pe Tele 3

Tags: , , , ,

Sursa media: TV Tele 3 Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki