APIA: 116 milioana de euro pentru împădurirea unor suprafețe de teren agricol sau neagricol

single 13/12/2018 | 0 Comentarii

Deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa, începând din 11 decembrie, timp de peste şase luni, schema de ajutor de stat pentru acordarea de finanţare în vederea creării de suprafeţe împădurite, într-un program în valoare de aproape 116 milioane de euro, a anunţat, marţi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Schema de ajutor de stat este implementată de APIA, iar informaţiile detaliate pentru accesarea acesteia pot fi consultate la Centrul judeţean APIA Gorj, respectiv în Ghidul solicitantului şi documentele de implementare publicate pe site-ul APIA. Completarea Cererii de Sprijin se realizează online şi se depune pe suport de hârtie la APIA Gorj, scrie agerpres.ro
Totodată, APIA a dezvoltat aplicaţia electronică M8 pentru depunerea online a cererii de sprijin, aceasta putând fi accesată din pagina principală a site-ului agenţiei, fiind însoţită de instrucţiuni de utilizare.

Accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” (sesiunea 3/2018), aferentă SubMăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014 – 2020, se va face în perioada 11 decembrie 2018, ora 9:00 – 28 iunie 2019, ora 14:00.

Conform sursei citate, potenţialii beneficiari parcurg următoarele etape premergătoare depunerii cererii de sprijin: identificarea cu sprijinul APIA a suprafeţelor care urmează a fi împădurite, elaborarea proiectului tehnic de împădurire de către persoane fizice sau persoane juridice de specialitate atestate (costurile aferente acestor servicii se vor plăti la prima cerere de plată), obţinerea avizului Gărzii Forestiere pentru proiectul tehnic de împădurire; în vederea avizării, proiectul tehnic de împădurire se depune la Garda Forestieră cu cel puţin 10 zile înainte de încheierea perioadei de depunere a cererilor de sprijin la APIA.

Valoarea maximă a sprijinului public pentru o cerere de sprijin acordat în baza prezentei scheme este de 7 milioane de euro. Deţinătorii de terenuri agricole/neagricole proprietate a statului şi/sau deţinătorii de terenuri agricole/neagricole proprietate a unităţilor administrativ teritoriale (UAT) sau asociaţii ale acestora beneficiază numai de sprijinul acordat în baza Primei 1, precizează APIA. Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” (sesiunea 3/2018) beneficiază de un buget în valoare de 115.995.314 de euro.

Articolul APIA: 116 milioana de euro pentru împădurirea unor suprafețe de teren agricol sau neagricol apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki