Bolnavii de coronavirus împărțiți în unitățile spitalicești din Gorj

single 21/04/2020 | 0 Comentarii

În aproape toate unitățile spitalicești din Gorj s-au înregistrat pacienți infectați cu COVID 19. Până să ajungă la Spitalul din Târgu Cărbunești pacienții sunt testați în unitățile în care se prezintă cu diverse afecțiuni. Așa se face că pe lângă Târgu Jiu și Cărbunești au fost confirmate cazuri de pacienți cu coronavirus și în spitalele din Motru sau Rovinari.

Spitalul din Târgu Cărbunești rămâne în continuare spital de COVID 19. Numai că în prezent unitatea numără mai puțini pacienți decât în celelalte centre. Directorul susține că așteaptă transferuri pentru că doar doua cazuri sunt tratate aici în această perioadă. „Am discutat cu toți managerii de unități spitalicești din Gorj, eu am cerut ca la fiecare pacient externat să fie însoțit de o scrisoare medicală pe care să fie specificate toate analizele efectuate pentru a nu le mai face o dată. Am solicita de la Ministrul Sănătății tratament pentru acești pacienți care a ni s-a confirmat și momentan stăm bine ,dar, totul depinde de numărul de pacienți care o să vină pe viitor. Sperăm să fie cât mai mic. Aparatură solicitată încă nu ne-a venit, a venit prin DSP două aparate de ventilație. Mai așteptăm pacienți care o să vină după episodul Motru, care momentan sunt la Spitalul din Târgu Jiu”, a declarat Constantin Târziu, managerul de la Târgu Cărbunești.

La Rovinari șase cazuri, două pozitive

Și la Spitalul din Rovinari există doi pacienți diagnosticași cu coronavirus. Alți doi așteptă să le fie recoltate probe. „Inițial am avut patru suspecți, în urma probelor recoltate doar doi au fost pozitiv. Mai avem încă doi suspecți la care urmează să recoltăm probe. Cei doi acuză tuse, febră, dar au stare generală bună. Au fost izolați. Un lucru este cert, până la acest moment nu avem niciun cetățean din Rovinari care să fie infectat sau suspect. Cei care au ajuns la noi, cei 6, sunt din localități limitrofe”, a declarat managerul Constantin Podaru.

Articolul Bolnavii de coronavirus împărțiți în unitățile spitalicești din Gorj apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki