Burse de merit doar pentru elevii deștepți dar săraci

single 23/01/2020 | 0 Comentarii

Bursele alocat elevilor târgujieni, motiv de discriminare. Liderul USR Gorj, Radu Miruță nu este de acord cu criteriile de acordare a recompenselor oferite celor mai buni elevi din Târgu Jiu. „Bursele de merit sau studiu ale elevilor nu pot fi condiționate de venitul familiei”, susține politicianul.

Prima schimbare pe care USR-istul Radu Miruță vrea să o facă în Consiliul Local Târgu Jiu după alegerile din vară vizează condițiile de acordare a burselor de studiu. La ora actuală aceste beneficii sunt oferite doar elevilor cu note mari dar cu un buget familiar precar. „O tampenie a Consiliului Local Targu Jiu ce va fi printre cele mai rapid corectate odata cu ajungerea USR în Consiliul Local, peste câteva luni. Elevii cu medii între 9.5-9.9 din Târgu Jiu primesc creompensă doar dacă venitul mediu net lunar per membru de familie nu depășeste 1263 RON și după o lungă serie de acte de parcă ar aplica pentru intrarea într-un buncăr anti-atomic”, a transmis Radu Miruță

Soluție

Politicianul vine si cu o soluție în acest caz. „Amendarea bugetului Primariei Târgu Jiu astfel încat să fie plătite aceste recompense absolut tuturor celor care au media peste 9.5 (există posibilitatea uitându-mă pe bugetul Primăriei Târgu Jiu în care anul trecut pe primul loc în topul cheltuielilor a fost Poliția Locală cu 4.1 milioane de euro). Terminați cu solicitarea de hârtii excesive! Ajunge să fie o pacoste că ia copilul note bune”, a mai declarat Miruță.

Articolul Burse de merit doar pentru elevii deștepți dar săraci apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki