Capotă explică demisia lui Costinel Popescu

single 15/05/2019 | 0 Comentarii

Chiar dacă oficial s-a declarat că directorul medical Costinel Popescu, a demisionat din motive persoanel, surse afirmă că principalul motiv al demisiei ar fi tocmai discuțiile numirii unui nou director medical. Maddy Huzu, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență și coordonatorul SMURD, a fost numită marți în funcția de director medical, marți.
Surse din interiorul SJU, afirmă că directorul medical Costinel Popescu, nu a renunțat la funcție de teama raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătății, ci și-ar dori să ocupe o nouă funcție în cadrul unității medicale. Discuțiile care priveau numirea unui nou director medical, l-ar fi determinat pe Popescu să își înainteze demisia.imediat ce decizia de eliberare din funcție a fost primită de către Costinel Popescu, a fost numită în funcție coordonatoarea SMURD, Maddy Huzu. Capotă nu a întârziat să combată afirmațiile potrivit cărora schimbarea este o strategie, explicând rapid că medicul poate obține o nouă funcție de conducere, iar postul de director medical, l-ar fi împiedicat pe acesta să participe la concurs.

” Costinel Popescu a demisionat din motive personale. Mi-a zis că nu mai vrea. Își dorește să se ocupe de profesie. Practic, aici e mai mult muncă administrativă. Se întoarce la Secția Boili Infecțioase, ca medic. Postul de șef de secție va fi scos la concurs și se va putea înscrie, ca orice medic” , a afirmat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Portița de scăpare a fostului director medical, au fost tocmai posturile de șef de secție scoase la concurs. Deși s-ar crede că prin renunțarea la funcția de director medical, ar dori să scape de răspundere în fața Corpului de Control al Ministerului Sănătății, s-a invocat motivul concursului.
”Au fost scoase la concurs posturile de șefi de secție, iar potrivit legislației, directorul medical participă la toate comisiile. În aceste condiții eu nu aveam nicio șansă sî-mi depun dosarul pentru șefia Secției de Boli Infecțioase. Ața o să candidez, o să-mi depun proiectul de management pentru șef de secție, în condițiile în care nu sunt director medical și am acest drept”, a comentat Costinel Popescu.

Potrivit legislației, în calitate de director medical, nu putea ocupa funcția de șef de secție, așadar a decis să își înainteze demisia din actuala funcție. Strategia de înlocuire a lui Costinel Popescu, ar fi cunoscută în interiorul spitalului chiar de săptămâna trecută. Strategie ce este întărită și de decizia rapidă a managerului Capotă, de numire în funcția de director medical a medicului Maddy Andreea Huzu. Aceasta fost la cârma Unității de Primiri Urgențe, șefie ocupată interimar de medicul Daniel Matacă.

Vezi articol pe

Tags: , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki