Cartușe confecționate artizanal, confiscate de polițiști

single 26/02/2019 | 0 Comentarii

Se plimba cu cartuşele în plasă, pe centrul municipiului

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj – Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control pe linia respectării Legii 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, ocazie cu care au identificat un bărbat de 44 ani, din comuna Jupânești, care era autorizat pentru a deține, purta şi folosi armele letale de vânătoare, fiind posesor al permisului de armă tip B, în care se află înscrisă o arma letală de cal. 12 și posesor al permisului de armă tip A, în care se află înscrisă arma letală de tir sportiv, de cal. 5,6.

”Din primele cercetări efectuate la domiciliul bărbatului, poliţiştii au constatat faptul că acesta a deţinut la domiciliul său, fără drept, 34 cartușe de calibru 5,6 x 9 mm, cinci cartușe confecționate artizanal, calibrul 12, o pungă din plastic în care se afla cantitatea de 40 grame pulbere de vânătoare, opt tuburi cartuș de calibru 12, având capsa percutată, o sticlă în interiorul căreia se afla 1/5 conținut cu alice de diferite dimensiuni pentru confecționarea cartușelor de vânătoare.
Toate bunurile, deţinute ilegal de către bărbat, au fost confiscate de poliţişti până la finalizarea cercetărilor” a transmis Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al I.P.J Gorj.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, respectiv deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, conform Legii 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

Articolul Cartușe confecționate artizanal, confiscate de polițiști apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki