Casa „Iris” adăposteşte 13 persoane fără locuinţă. Poliţia Locală face verificări în permanenţă pentru ca oamenii străzii să nu rămână în ger peste noapte

single 08/01/2019 | 0 Comentarii

Centrul pentru persoanele fără adăpost din cadrul Primăriei Târgu Jiu găzduieşte la această oră un număr de 13 persoane fără locuinţă. Este vorba de 10 bărbaţi şi 3 femei.

Ana Maria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că adăpostul municipalităţii, respectiv Casa „Iris”, are o capacitate de 32 de locuri. Jumătate din paturi sunt pentru femei şi jumătate pentru bărbaţi. La Casa „Iris” îşi găsesc adăpost inclusiv mame şi copii, care, din diferite motive, în special violenţa domestică, au ajuns sub cerul liber.

La Casa Iris se oferă cazare pe timp de noapte. Cu toate acestea, beneficiarii pot rămâne şi pe timp de zi la centru atunci când este ger.

Poliţia Locală Târgu Jiu face de câteva zile verificări în Gara Târgu Jiu şi în alte zone publice pentru a identifica oameni fără adăpost. Aceştia sunt duşi la Casa Iris pentru a nu suferi din cauza frigului.

Vox Ana Maria Ianc

Beneficiarii pot să doarmă la Casa „Iris”, dar au la dispoziţie şi băi unde pot face duş, o bucătărie unde îşi pot prepara hrana, precum şi un spaţiu unde se poate servi masa.

Vezi articol pe Radio Omega

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Omega

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki