Câștigătorii Festivalului Concurs al Cântecului Popular Românesc “Maria Lătărețu”, ediația a XXV-a

single 11/11/2019 | 0 Comentarii

În semn de omagiu adus Mariei Lătărețu în fiecare an la Târgu Jiu se organizează Festivalul-concurs ce îi poartă numele. Anul acesta Festivalul Concurs al Cântecului Popular Românesc “Maria Lătărețu”, ajuns la ediția XXVI-a s-a desfășurat în perioada 4-7 noiembrie 2019.

Juriul a hotărăt următorul palmares pentru anul acesta:

Secțiunea soliști instrumentiști:

Premiul 1, în valoare de 4000 lei, oferit de Liga Culturală “Fiii Gorjului” din București- Dulcu Liliana-Georgiana-caval, Gorj.

Premiul al II-lea, în valoare de 3000 lei, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” – Diniș Valentin-Nicolae-taragot, Hunedoara.

Premiul al III-lea, în valoare de 2000 lei, oferit de Școala Populară de Artă Tg-Jiu-Gheorghe Lucian-Florin-vioară, Gorj.

Două mențiuni în valoare de 1000 lei fiecare, oferite de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”: Dumitrache Ana-Maria-Nai din Argeș și Bîrsilă Petronela-Mariana-Nai din Mehedinți.

Secțiunea soliști vocali:

Marele premiu și trofeul Festivalului, în valoare de 5000 lei, oferit de Consiliul Județean Gorj, prin Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” – Treteag Mario-Gabriel- Suceava.

Premiul I, în valoare de 4000 lei, oferit de CJCPCT GORJ, Rotaru Cătălina-Suceava.

Premiul II, în valoare de 3000 lei, oferit de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, se împarte ex aequo: Crețu Diana-Maria din Sibiu și Călin Iuliana-Elena din Argeș.

Premiul  III, în valoare de 2000 lei, oferit de Școala Populară de Artă Tg-Jiu, se împarte ex aequo: Mureșan Mădălina-Maria din Mureș și Polacek Alexandra-Yasmine din Gorj.

2 mențiuni în valoare de 1000 lei fiecare, oferite de Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” se împart ex aequo: Dolhascanu Mihai din Iași, Cârlugea Larisa-Daniela din Gorj, Chichiriță Cristina-Nicoleta din Suceava și Cotârlă Cosmin-Vasile din Mureș.

Premiul special al urmașilor din familia Maria Lătărețu, oferit de Ioana Lătărețu, a fost obținut de  Raicu Lorena-Cosmina din Gorj.

Premiul Radio România Regional a fost acordat concurentei Rotaru Cătălina din Suceava.

Premiul „Acasă la Brâncuși” oferit de Asociația „Acasă la Brâncuși” a fost obținut de Tuliuliuc Serafima din Ucraina.

În cadrul Galei de Premiere desfășurate în seara zilei de 7 noiembrie 2019 s-au oferit 26 de trofee de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Organizatori: Consiliul Județean Gorj, Instituția Prefectului Județului Gorj, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” Târgu Jiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu-Gorj, Liga Culturală „Fiii Gorjului” București.

Articolul Câștigătorii Festivalului Concurs al Cântecului Popular Românesc “Maria Lătărețu”, ediația a XXV-a apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki