Ce s-ar putea întâmpla cu minerii din CEO odată cu trecerea de la cărbune pe gaze

single 03/02/2020 | 0 Comentarii

Trecerea de la cărbune la gaze i-ar putea transforma pe minerii de la Complexul Energetic Oltenia în muncitori care costruiesc autostrăzi! Cel puţin acesta este planul ministrului economiei, Virgil Popescu, în cazul unei restructurări.

Sindicatele de la Complexul Energetic Oltenia s-au revoltat după ce au aflat că ministrul Economiei, Virgil Popescu ar putea transforma minerii în muncitori care construiesc autostrăzi.

Angajații spun că ministrul nu știe cum funcționează sistemul energetic, pentru că altfel n-ar fi putut să facă o astfel de declarație.

Relocarea minerilor în domeniul construcțiilor ar însemna, în primul rând concedieri, și nimeni nu poate fi sigur că acești salariați vor rămâne în țară.

Ministrul economiei susține că se va discuta cu sindicatele, iar în cazul de lucrări la drumuri sau autostrăzi, minerii pot fi relocati pentru a nu rămâne fără locuri de muncă.

Sindicaliștii din minerit susțin că ministrul nu cunoaște sistemul energetic și că totul este o utopie.

”Am rămas uimit de aceste declarații pentru că se vede clar că nu stăpânește situația, cel puțin în domeniul energetic și ar trebui să se informez mai corect. Am văzut că declara că au fost bani la Complexul Energetic Oltenia dar cum să fie bani când noi am ajuns să ne împrumutăm 250 de milioane de euro numai ca să plătim birul Certificatelor de carbon. Spune că sunt bani și vor fi bani să trecem aceste grupuri energetice care sunt acum pe lignit, să le trecem pe gaz” a declarat Manu Tomescu, lider de sindicat în cadrul CEO.

Până în 2030 România este obligată să trecă trepat spre producţia unei energii mai curate, mai puţin poluante, aşa cum cere Comisia Europeană. Potrivit celor mai recente date disponibile, la sfârsitul anului 2018 Complexul Energetic Oltenia avea în jur de 13.000 de salariaţi.

Articolul Ce s-ar putea întâmpla cu minerii din CEO odată cu trecerea de la cărbune pe gaze apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki