Ceaiul de Hibiscus – băutura faraonilor

single 18/05/2018 | 0 Comentarii

Ceaiul de Hibiscus, ceaiul roșu sau karkada a fost folosit de generații diferite, încă din antichitate, nu numai pentru aroma, gustul răcoritor ci și pentru proprietățile sale extraordinare.

Utilizarea ceaiului pentru organism este enormă. Această băutură ”magică” are un efect de curățare și întinerire. Ceaiul curăță și întărește vasele de sânge, luptă împotriva tumorilor maligne și benigne, eliberând corpul de radicali liberi.

Printre acțiunile ceaiului de Hibiscus se pot enumera:

  • Scade tensiunea arterială – cu doar 3 cești de ceai de hibiscus pe zi poți regla tensiunea, poți reduce riscul de atac de cord, atac cerebral și maladii renale.
  • Diuretic – infuzia de ceai de hibiscus, neîndulcit are efecte diuretice. În plus este un excelent stimulent pentru stomac deoarece stimulează digestia și îndepărtează gazele și constipația.
  • Stimulează activitatea cerebrală

Reduce costelorul – datorită proprietăților sale antioxidante, hibiscusul luptă împotriva colesterolului crescut și previne distrugerea vaselor de sânge, este numai bun pentru persoanele care sufera de diabet, efectele hipoglicemice și hipolipidemice ale ceaiului contribuie la modul în care este controlată această boală.

  • Întărește imunitatea – datorită conținutului bogat în vitamina C ceaiul de hibiscus îmbunătățește funcțiile de autoprotecție ale organismului.  De asemenea, proprietățile antiinflamatoare și antibacteriene ale ceaiului luptă împotriva anumitor infecții.
  • Luptă împotriva cancerului – Hibiscusul contine acid protocatehic, substanta care pe lângă acțiunea sa antimicrobiană are proprietăți antioxidante. Un studiu susținut în Taiwan a arătat că această plantă poate încetini procesul prin care apar celulele canceroase; acesta este rezultatul faptului că hibiscusul poate declanșa degradarea celulelor care prezintă o amenințare pentru organism.
  • Ajută ficatul – Antioxidanții continuți de hibiscus permite ficatului să filtreze eficient substanțele nocive, contribuind în timp la detoxifierea organismului de care este nevoie pentru a avea un ficat sănătos.
  • Ajută la slăbit – ceaiul de hibiscus are proprietăți anti-adipoase, diuretice, oferă o senzație de sațietate, reduce absorbția de carbohidrați.

Dar ceaiul de hibiscus are și contra indicații și anume femeilor gravide pentru că acesta crește riscul de avort și femeilor însărcinate.

Articolul Ceaiul de Hibiscus – băutura faraonilor apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki