CEO a fost amendat de ITM pentru accidentul mortal de la cariera Peșteana

single 11/10/2018 | 0 Comentarii

Complexul Energetic Oltenia a fost amendat din nou de inspectorii de muncă. De astă dată, sancțiunea a fost primită pentru un accident mortal care a avut loc vara trecută la cariera Peșteana. „Inspectorii de muncă cu atribuțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă au definitivat dosarul de cercetare în cazul unui accident de muncă mortal petrecut în luna iulie a.c. Angajatorul a fost sancționat cu patru amenzi în valoare de 16.000 de lei pentru neinstruirea victimei, lipsa cordonului de avarie pe banda transportorului și lipsa apărătorii pe scara de acces“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

În luna iulie a acestui an, Stelică Neamțu, de 49 de ani, a murit, după ce a fost prins de un cablu metalic, în timp ce efectua lucrări de comutare de la circuitul de steril la circuitul de cărbune. Conform unui comunicat de presă al CEO, lucrătorul s-a poziționat in zona tamburului unui troliu, cablul acestuia prinzându-i piciorul. Rănile suferite au fost foarte grave, iar bărbatul care lucra la CEO de 30 de ani a decedat. În urmă cu aproximativ o săptămână, CEO a mai fost amendat de ITM Gorj cu suma de 12.000 de lei pentru transportul salariaților de la cariera Lupoaia în condiții necorespunzătoare.

Firmă de construcții, amendată cu 40.000 de lei

De asemenea, reprezentanții ITM Gorj au amendat o firmă de construcții pentru muncă „la negru“. Societatea a fost sancționată de către inspectorii de muncă cu 40.000 de lei, după ce a fost depistat, săptămâna trecută, efectuând lucrări specifice într-o comună gorjeană, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă cu cei doi angajați pe care-i folosea în activitate. „Totalul sancțiunilor aplicate, în perioada 1-5 octombrie 2018, de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Muncă Nedeclarată, pentru neconformitățile depistate în timpul celor 20 de controale efectuate in intervalul amintit, însumează 65.000 de lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Articolul CEO a fost amendat de ITM pentru accidentul mortal de la cariera Peșteana apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki