Comisie pentru verificarea infractorilor celebri, după afirmațiile procurorului șef al DIICOT Gorj

single 16/12/2019 | 0 Comentarii

O comisie de la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor va verifica eliberările din Penitenciarul Târgu Jiu a unor infractori celebri, în urma declarațiile făcute de către procurorul șef al DIICOT Gorj. Acesta a spus, în fața unei comisii a Consiliului Superior al Magistraturii, că instanțele din Gorj sunt permisive și că infractori notorii, cum ar fi Ovidiu Tender, s-au transferat la Penitenciarul Târgu Jiu ca să fie eliberați.

„În urma analizei efectuate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu privire la transferarea unor deținuți către unități penitenciare în vederea obținerii unor posibile avantaje  la regimul de executare a privării de libertate sau a facilitării acordării unor drepturi sau vocații prevăzute de lege, a fost dispusă constituirea unei echipe de specialiști de la nivelul aparatului central ce se va deplasa la Penitenciarul Târgu Jiu în scopul verificării acestor aspecte“, a spus Mihaela-Cristina Enache, purtătorul de cuvânt a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Doi cunoscuți oameni de afaceri, eliberați cu mult înainte de termen

Celebrul om de afaceri Ovidiu Tender a fost eliberat de Judecătoria Târgu Jiu pe data de 30 octombrie. Acesta avea de ispășit o condamnată de 12 ani și 7 luni de închisoare în dosarul Rafo-Carom, pentru infracțiuni economice.

De asemenea, zilele trecute, afaceristul craiovean, Adrian Siclitaru, a fost și eliberat de către Tribunalul Gorj. Acesta a fost condamnat în anul 2015 de către Curtea de Apel București la patru ani de închisoare cu executare, alături de Dinel Staicu, care a primit o condamnare de șapte ani. Siclitaru a fugit din țară, fiind încătușat abia la începutul anului 2018. El a fost eliberat după ce nu a executat nici măcar jumătate din pedeapsă.

Articolul Comisie pentru verificarea infractorilor celebri, după afirmațiile procurorului șef al DIICOT Gorj apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki