Concurs de atletism în interiorul Peșterii Polovragi. Va fi o premieră în România

single 13/10/2019 | 0 Comentarii

Un concurs inedit de atletism se va desfășura în Peștera Polovragi. Sportivii vor alerga în jur de un kilometru prin galeriile peșterii. Va fi pentru prima dată în România când atleții vor alerga într-o peșteră, acțiunea având și menirea să promoveze localitatea Polovragi.

Concursurile de cros și de semi-maraton vor avea loc sâmbătă, 19 octombrie, în comuna Polovragi. Manifestările sportive sunt organizate de Clubul Sportiv Pandurii și Direcția de Tineret și Sport Gorj, în colaborare cu Primăria Polovragi. „Sportivii vor avea posibilitatea să alerge 1.000 de metri în Peștera Polovragi. Mă voi deplasa acolo împreună cu directorul de la Direcția de Tineret și Sport, Robert Doicaru și vom analiza traseu, pentru că trebuie să avem în vedere în primul rând siguranța sportivilor. Ne vom ocupa de toate aspectele organizatorice, împreună cu domnul primar al comunei Polovragi. Va fi o premieră în România să se alerge într-o peșteră“, a spus Ion Bură, antrenor emerit de atletism și director adjunct al clubului Pandurii.

Măsuri pentru a reduce riscul accidentărilor

Au fost luate o serie de măsuri pentru ca să se poată alerga în condiții de siguranță în interiorul peșterii. „A trebuie să luăm o serie de măsuri ca să se poată alerga fără a exista pericolul accidentărilor. Se poate parcurge 500 de metri din peșteră, dus-întors, ceea ce înseamnă un kilometru“, a mai spus Ion Bură.

Concursul de cros se va desfășura pe o distanță de 12 kilometri, iar cel  de semi-maraton va avea o lungime de 12 kilometri.

Articolul Concurs de atletism în interiorul Peșterii Polovragi. Va fi o premieră în România apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki