Dan Ilie Morega: „Este pentru prima dată când PSD începe să scadă în sondaje”

single 15/02/2018 | 0 Comentarii

Partidul Social Democrat este pe tobogan în ceea ce privește preferințele electoratului gorjean! Cel puțin asta anunță Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice. Morega a făcut o nouă radiografie a scenei politice locale și spune că cel mai important partid din județ este scindat din cauza luptelor interne. În opinia fostului parlamentar, nici celelalte partide nu prea au cu ce se lăuda în absența unor lideri credibili.

Dan Ilie Morega a analizat din nou activitatea partidelor politice și anunță ceea ce majoritatea gorjenilor știu demult, și anume că liderii politici credibili sunt pe cale de dispariție la nivel național. Din păcate, asta se răsfrânge și asupra organizațiilor politice de la Gorj. „PNL-ul, dacă a crescut până aproape de 30%, asta nu s-a întâmplat nicidecum pe managementul lor la nivel național, ci numai pe greșelile PSD. Se observă clar lipsa de lideri la nivel național, legea Omertei s-a instaurat și la București, și la Târgu Jiu. De asemenea, ALDE are o creștere ușoară, dar, la fel, nu datorită liderilor locali, care nici nu mai știm care sunt, ci datorită lui Tăriceanu. Să fim serioși, nu e niciun partid liberal, este 75% partid pesedist și dacă găsim 25% liberali nemulțumiți de fuziunea cu PDL. PMP stagnează între 4 și 5%, iar USR nu mai știm pe unde să-i mai găsim, poate la hashtag rezist”, a declarat Dan Ilie Morega.

„O chestiune distructivă”

Fostul parlamentar spune că efectele guvernării PSD au influențat deja preferințele electoratului gorjean, iar cifrele nu le sunt deloc favorabile pesediștilor. Acestor probleme li se adaugă și nesfârșitele lupte interne pentru putere. „Este pentru prima dată când PSD-ul începe să scadă în sondaje. La Gorj se duce lupta, mai pe față, mai pe subteran, și la municipiu, și la județ, pentru a-și forma echipe pentru candidaturile viitoare la conducerea organizației municipale și județene de partid. Acest lucru este o chestiune distructivă, atât timp cât nici nu s-a stabilit când va fi Conferința de alegeri. Nu se mai ocupă împreună de rezolvarea problemelor pe care le are județul. Pe ei îi interesează mai mult jocul de gleznă și câștigarea alegerilor care vor fi, probabil, în 2018, 2019 sau când va decide tartorele de la București”, mai spune Morega.

„Călinoiu îi face răsplata lui Cârciumaru”

Tot Morega este de părere că foștii pesediști Ion Călinoiu și Ion Ciocea au și ei rolul lor în disputele din interiorul partidului, președintele Florin Cârciumaru fiind, în opinia acestuia, cel mai atacat. „Un rol important în aceste scindări îl are și Călinoiu, și Ciocea, care și-au dorit revenirea în partid, dar la care președintele Cârciumaru a spus categoric că este un subiect închis. Mi se pare absolut corect. Ei au candidat împotriva partidului. Au dreptate că dacă mergeau în echipă puteau să mai fi câștigat un parlamentar. Călinoiu îi face răsplata lui Cârciumaru, care a fost tartorele care l-a pus în funcția la Apele Române, acolo unde nu a fost dorit și drept răsplată se preocupă de fel de fel de acțiuni în teritoriu, vorbind cu primarii și încercând să îi pună împotriva acestuia”, mai comentează Dan Ilie Morega.

Post-ul Dan Ilie Morega: „Este pentru prima dată când PSD începe să scadă în sondaje” apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki