Deputatul de Gorj, Victor Ponta, susţine că parlamentarii de Gorj trebuie să facă presiuni la Guvern şi la Ministerul Energiei pentru a rezolva problema certificatelor de CO2 pentru Complexul Energetic Oltenia

single 09/01/2019 | 0 Comentarii

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că este necesar ca parlamentarii din judeţ să facă presiuni la Guvern şi la Ministerul Energiei pentru a rezolva problema certificatelor de CO2 care atârnă greu în bugetul Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit lui Ponta, în momentul de faţă doar se vorbeşte despre certificatele de CO2, dar nu se face nimic pentru identificarea de soluţii şi rezolvarea problemei costurilor mari pe care compania trebuie să le suporte. Parlamentarul propune o întâlnire între autorităţile locale şi parlamentari pentru găsirea unei soluţii.

Victor Ponta spune că preţurile la energie au crescut, iar CEO poate să aibă încasări bune, dar trebuie să existe investiţii pentru ca să se poate asigura producţia şi  şă existe o siguranţă pentru viitor.

Vox 1 Victor Ponta

Victor Ponta a mai declarat că nu este de acord cu introducerea Complexului Energetic Oltenia în Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare, alături de Hidroelectrica şi Nuclearelectrica. Conform fostului premier, CEO va fi dezavantajat clar, dacă va fi pus să concureze cu alţi producători care nu plătesc certificate de CO 2 şi alte taxe.

Deputatul a mai anunţat că odată ce companiile de stat vor fi incluse în Fondul Suveran atunci acţiunile vor putea fi vândute foarte uşor. Diferite firme vor putea achiziţiona acţiuni, iar statul nu va mai avea control asupra unor companii strategice, cum sunt cele din domeniul energetic.

Vox 2 Victor Ponta

Vezi articol pe Radio Omega

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Omega

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki