Dosar penal de abuz în serviciu în cazul pacienţilor ţinuţi legaţi de pat

single 24/01/2017 | 0 Comentarii

Un dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu a fost deschis de poliţiştii din Vâlcea în cazul pacienţilor de la Centrul de Boli Psihice din comuna Măcica, care au apărut în fotografii de presă ţinuţi legaţi de pat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că poliţiştii s-au sesizat din oficiu, dosarul fiind coordonat de procurori din Bălceşti.

„Referitor la imaginile apărute în presa locală şi centrală, care prezintă condiţiile în care sunt ţinuţi pacienţii dintr-un centru medical aflat pe raza comunei Măciuca, vă informăm că IPJ Vâlcea s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. În cauză s-a deschis dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, urmând să se efectueze cercetări pentru stabilirea aspectelor semnalate”, a declarat Gabriel Popescu.

În presă au fost prezentate imagini cu pacienţi legaţi cu chingi de paturi, la Centrul de Boli Psihice Măciuca. În loc să aibă grijă de bolnavi, infirmierii preferă să lucreze la casa managerului, susţine o sursă. Întrebat despre fotografiile cu pacienţii legaţi, managerul Sergiu Smărăndoiu spune că este vorba despre o operaţiune de compromitere a sa.

Post-ul Dosar penal de abuz în serviciu în cazul pacienţilor ţinuţi legaţi de pat apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki