Elevii Liceului de Artă din Târgu Jiu au realizat primele pagini de benzi desenate despre Eroina de la Jiu. Va fi tipărită și o revistă care va fi distribuită gratuit în unităţile de învăţământ

single 06/09/2018 | 0 Comentarii

Primele pagini cu benzi desenate despre Eroina de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu, au fost concepute de elevii Liceului de Artă din Târgu Jiu. Copiii sunt coordonaţi de profesorul Cătălin Negrea. În final, Primăria Târgu Jiu va oferi sprijinul necesar pentru tipărirea unei reviste de benzi desenate care o au ca eroină pe Ecaterina Teodoroiu. Publicaţia va fi distribuită în mod gratuit în școlile din municipiu.

Potrivit lui Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu, editarea revistei de benzi desenate a fost aprobată în cadrul Programului Centenar, printr-o hotărâre a Consiliului Local. În luna octombrie revista va ajunge și în şcoli. Publicaţia va conţine, în total, trei poveşti despre Ecaterina Teodoroiu, comisarul de poliţie Popilian şi Luptele de la Podul Jiului, precum şi despre Vasile Craiu, as-ul aviaţiei militare româneşti în Primul Război Mondial.

Vox 1 Adrian Tudor


Viceprimarul din Târgu Jiu a mai declarat că proiectul primăriei are ca obiectiv popularizarea istoriei locale, Ministerul Culturii susţinând financiar editarea revistei de benzi desenate pentru şcoli.

Vox 2 Adrian Tudor

 

Vezi articol pe Radio Omega

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Omega

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki