Gigel Capotă: E bine că IPJ face anchetă în cazul Vlad, să se lămurească toate aspectele

single 13/02/2019 | 0 Comentarii
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu va anunța, în această săptămână, ce măsură administrativă va fi luată cu medicul Elena Vlad.

Femeia, de 63 de ani, din comuna Borăscu, căreia medicul Vlad a refuzat să-i facă bronhoscopia, a murit, la sfârşitul săptămânii trecute, la un spital din Craiova. Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a deschis o anchetă.

Gigel Capotă, managerul SJU Târgu-Jiu, spune că ancheta IPJ este un lucru bun  pentru că trebuie stabilit adevărul în acest caz mediatizat inclusiv la nivel național.

Medicul Elena Vlad a șocat prin faptul că a scris în foaia de observaţie nemulţumirile sale legate de salariu şi de lipsa de personal, cu toate că leafa sa ar ajunge la circa 15.000 de lei pe lună, sumă în care sunt incluse şi gărzile.

Gigel Capotă nu știe dacă există suspiciuni că neefectuarea manevrei de către medicul Vlad, ar fi dus la decesul pacientei.

Spitalul din Târgu-Jiu va trebui să plătească, în acest an, despăgubiri record, de peste 20 de miliarde de lei vechi, familiei Ralucăi Tulic, tânăra de 17 ani decedată în 2011, după ce a suferit un șoc anafilactic.

Gigel Capotă zice că tocmai de aceea medicii trebuie să fie prudenți în activitate.

Capotă mai spune că, în ciuda sumei mari pe care SJU o are de plată către familia Tulic, unitatea nu va intra în blocaj în 2019.


Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki