Grevă climatică în Târgu Jiu: cerem declararea stării de urgență!

single 26/09/2019 | 0 Comentarii

Un alt fel de protest, în Târgu Jiu. Vineri, 27 septembrie, va avea loc o manifestare a tinerilor pentru declararea stării de urgență climatică.

Acțiunea este programată la ora 16.00, în Parcul Coloana Infinitului, de unde se va merge spre Calea Eroilor -Centrul pietonal. Protestatarii se vor opri apoi în Piața Prefecturii, unde se va desfășura manifestația și unde vom încerca să transmită mesajul celor care ne reprezinte și care iau decizii pentru acest județ. „Invităm persoanele de orice vârstă preocupate de viitorul lor și al generațiilor următoare să ni se alăture în acest demers. Manifestația va fi una pașnică, nonviolentă și neperturbantă și este organizată conform legii. Gorjul se confruntă cu numeroase probleme de ordin ecologic, de la despăduriri (cel mai recent caz care a atras atenția media fiind acela al pădurii Drăgoieni, în privința căruia am făcut demersuri), la poluarea aerului ca rezultat al arderii unor combustibili fosili și la depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor. Pe lângă solicitarea principală (declararea stării de urgență climatică de Guvernul României), vom cere soluționarea acestor probleme” , se arată în comunicatul de presă emis de coordonatorul local al campaniei.

Proteste în țară

În săptămâna 20-27 septembrie, manifestații de acest tip au avut și vor avea loc în mai multe orașe din România, precum București, Timișoara, Craiova, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Călărași. La nivel global, acestea au atras zeci de mii de participanți în marile metropole (Londra, Sydney). În Târgu Jiu, au mai avut loc astfel de acțiuni în primăvara acestui an, la ele participând un număr de circa 10 persoane.

Articolul Grevă climatică în Târgu Jiu: cerem declararea stării de urgență! apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki