Greviștii, dați în judecată. Sorin Boza: Ne-am adresat justiției din momentul în care a început acțiunea

single 15/01/2019 | 1 Comentariu
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Complexul Energetic Oltenia i-a dat în judecată pe greviștii din minerit.

”Ne-am adresat justiției din momentul în care acțiunea a început, așteptăm ca judecătorul să se pronunțe. Trebuie respectate legile țării” a declarat, în această dimineață, Sorin Boza.

Managerul CEO a adresat un nou apel către mineri să reia lucrul, promițând că, în luna martie, vor fi purtate negocieri cu sindicatele pentru creșteri salariale, în cadrul legal prevăzut în CCM.

Minerii de la Cariera Roșiuța s-au așezat pe calea ferată, în această dimineață, pentru a împiedica o locomotivă să preia vagoane încărcate cu cărbune, pe care să îl ducă la Termocentrala Ișalnița.

Sorin Boza a comentat pe seama incidentelor apărute în minerit, atrăgând atenția asupra gravității unor astfel de fapte.

Boza susține că greva din ultimele zile a produs pagube mari Complexului Energetic Oltenia. Totuși, dacă lucrul ar fi reluat, în  2 săptămâni s-ar normaliza stocurile de cărbune.

Managerul CEO este la fel de reticent vizavi de majorarea cu 45% a lefurilor, cerută de federațiile sindicale.

Boza consideră pripit gestul lui Manu Tomescu și-al altor mineri de a intra în greva foamei, în fața Complexului Energetic Oltenia.

Coform cotidianului Pandurul, câteva zeci de mineri de la carierele aflate în grevă au fost dați în judecată. Este vorba despre: Armasoiu Dumitru, Babuca Dumitru, Berca Marius Cătălin, Cismasu Costel, Gradinariu Ioan, Palaghiciuc Petre, Spariu Gheorghe Damian, Tincu Ioachim, Vacaru Constantin Vasile de la Cariera Jilț Nord, Arsanu Valeriu, Ciobanu Gabriel, Fuiorea Petre, Patrutoiu Cornel, Popescu Liviu-Dan, Popescu Aurică, Purcel Vasile Marian, Valcu Corcodel Laurenţiu Gabriel de la Cariera Jilţ Sud; Elinescu Constantin, Iutuc Ştefan, Murgilaşi Constantin,  Savin Doru-Iulian de la Cariera Roşiuţa; Pescaru Marian și Stanciu Minel de la Cariera Exploatări Livrări Căi Ferate Uzinale.Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Grevistii, dati in judecata. Sorin Boza: Ne-am adresat justiției din momentul în care acțiunea a început : Stiri in Gorj spune:

    […] Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online […]

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki