Îmbulzeală în plină pandemie de Covid-19

single 29/06/2020 | 0 Comentarii

Deși numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut semnificativ în ultima perioadă, gorjenii se pare că au uitat de regulile de distanțare socială și s-au îngărămdit la cozi.

Distanțarea socială a rămas doar la nivel de regulă pentru unii târgujieni. Deși la intrarea în spații închise este obligatorie păstrarea a cel puțin doi metri între persoane și purtarea măștii astfel încât să acopere nasul și gura, zeci de oameni ignoră avertismentele și se comportă ca și cum situația ar fi revenit la normal.

La intrarea într-o bancă din centrul municipiului Târgu Jiu, oamenii s-au îmbulzit la coadă, unii chiar fără să poarte masca de protecție. Regulamentul băncii prevede accesul unui număr limitat de persoane în incinta clădirii, astfel că afară s-a creat o aglomerație de câteva zeci de cetățeni.

Așezați pe bănci sau la plimbare, oamenii au străbătut centrul pietonal al municipiului fără să respecte vreo regulă impusă de autorități. Nici măcar la intrarea în farmacii nu s-a respectat obligativitatea purtării măștii de protecție.

În ultimele zile numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivel national a depășit 400. Măsurile de relaxare adoptate până acum i-au făcut pe oameni să uite de existența pandemiei. Începând cu data de 1 iulie, se anunță noi reglementări care permită reluarea unor activități suspendate încă de la începutul decretării stării de urgență .

Vezi articol pe

Tags: , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki