Înalta Curte de Casație și Justiție DECAPITEAZĂ conducerea CE Oltenia și o scoate bună de plată. Prejudiciul? Zeci de milioane de euro!

single 11/12/2019 | 0 Comentarii

Începând de azi, prin hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a rămas definitiv raportul corpului de control al Ministerului Energiei, prin care sunt imputate zeci de milioane de euro persoanelor care au condus, în ultimii ani, Complexul Energetic Oltenia.

Pentru a amâna revocarea din funcție și demararea procedurii de recuperare a daunelor, actualul manager al CEO, Sorinel Boza, a cerut Curții de Apel Craiova suspendarea și anularea raportului de control. Fără succes, pentru că la 29 martie a.c., Curtea de Apel a respins ambele cereri.Conducerea CEO a intentat recurs, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut hotărârea Curții de Apel Craiova.

Potrivit Legii 31 din 1990 a societăților comeriale, atât Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia, cât și Consiliul de Supraveghere au obligația legală să demareze imediat revocarea din funcție a actualului directorat, și procedura de recuperare a prejudiciului, care se ridică la zeci de milioane de euro.

De altfel, raportul corpului de control spune explicit că Direcția Generală de Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie are obligația să informeze AGA, în vederea inițierii măsurilor legale.

De precizat că ulterior verificărilor făcute de Ministerul Energiei, la CEO a descins și Corpul de Control al Primului Ministru, care a descoperit fapte la fel de grave, în sarcina șefilor companiei.

Vezi articol pe gorjNEWS

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Gorj News

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki