Incendiu la fostul club Bamboo din Mamaia. Localul s-a făcut scrum

single 14/08/2019 | 0 Comentarii


Un incendiu violent s-a declanșat, luni noapte, la fostul club Bamboo din Mamaia. Din fericire, nu există victime, dar clădirea s-a făcut scrum. Presa locală scrie că oamenii aflați în incintă s-au autoevacuat. Clubul, rebotezat Silence, este situat în nordul stațiunii.

Inspectorul-șef Gheorghe Daniel Popa, de la ISU Dobrogea, a relatat, pentru Digi24, cum a decurs operațiunea de stingere a incendiului, la care au participat 10 autospeciale. El a spus că pompierii au venit rapid după ce s-a dat alarma și au scos din club două persoane care probabil dormeau.

Comandantul a explicat că focul s-a manifestat atât de violent pentru că în club erau și foarte multe materiale combustibile. Primii doi pompieri care au intrat în club au avut nevoie de repaus ca să-și revină, în ciuda faptului că aveau echipament de protecție. N-a fost vorba de o intoxicare propriu-zisă cu fum, dar au avut nevoie de un răgaz, a explicat Daniel Popa.

Comandantul a confirmat că trei dintre hidranții din jur nu funcționau, iar pentru alimentare a fost folosită inclusiv apa din piscina unui restaurant din apropiere.

Clubul avea aviz de securitate la incendiu, dar nu și autorizație, iar anul trecut chiar a fost sancționat din cauza aceasta. Anul acesta, când s-a făcut controlul respectiv, clubul n-a fost depistat funcționând, era închis, a explicat inspectorul-șef . Pe rețelele sociale s-a vehiculat ideea că focul a fost pus intenționat, dar autoritățile evită să se pronunțe înainte de a face o anchetă preliminară.

Alarma s-a dat în jurul orei 1 noaptea. Clubul era închis, dar înăuntru erau câțiva angajați, care au reușit să iasă la timp. Unul dintre ei a sărit pe o fereastră.

Bamboo și precedentul incendiu din 2017

În 2017, un incendiu a mistuit și clubul Bamboo din Capitală. La începutul acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au clasat dosarul incendiului din ianuarie 2017 de la clubul Bamboo din București, în urma căruia 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Creatorul de modă Cătălin Botezatu, fost acţionar al firmei care operează Bamboo, declara la acea vreme că „e posibil să fi fost pus foc de cineva”, deoarece clubul avea „duşmani”.

La sfârșitul anului trecut, casa lui Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo din București, a fost spartă de hoţi, aceştia furând o casetă de valori în care erau bijuterii şi ceasuri, potrivit unor surse din poliţie.

Vezi articol pe Gorj Exclusiv

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Gorj Exclusiv

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki