Incredibil! Consilierii locali vor lefuri mai mari pentru angajații din primăria Târgu-Jiu

single 10/04/2019 | 0 Comentarii

Situație incredibilă la Târgu-Jiu! Trei consilieri locali vor să le fie majorate cu 10% salariile funcţionarilor din primărie, deşi nu există nici măcar un buget aprobat. Eduard Lădaru, Aurel Popescu şi Ion Butan, preşedinţii organizaţiilor municipale de la ALDE, PSD şi PSRo sunt inițiatorii unui proiect de hotărâre prin care solicită majorarea tuturor salariilor din Primăria Târgu-Jiu, cu toate că bugetul municipalităţii este deja împovărat de plata indemnizaţiilor de hrană introduse de anul acesta, precum şi de plata voucherelor de vacanţă.

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu ar putea avea salariile majorate. Este vorba de un proiect de Hotărâre iniţiat de aleşii locali Eduard Lădaru, Aurel Popescu şi Ion Butan, preşedinţii organizaţiilor municipale de la ALDE, PSD şi PSRo care solicită majorarea tuturor salariilor din primărie cu 10%.
Edilul din Târgu-Jiu, susține, însă că este imposibil să fie majorate salariile cu un asemenea procent, mai ales în condițiile în care nici nu a fost aprobat bugetul.

Marcel Romanescu afirmă că a purtat deja o discuţie cu sindicatele funcţionarilor din primărie despre majorarea lefurilor. Potrivit primarului din Târgu Jiu, dacă se va merge cu un asemenea ritm de creştere a salariilor, în trei ani de zile administrația public locală va ajunge să funcționeze doar pentru plata salariilor.
Romanescu precizează că, în aceste condiții vor trebui anulate toate investiţiile curente şi se va merge doar pe asigurarea cheltuielilor de funcţionare. În plus, bugetul municipalităţii este deja împovărat de plata indemnizaţiilor de hrană introduse de anul acesta, precum şi de plata voucherelor de vacanţă. Creşterea de 10% pentru salarii propusă de cei trei aleşi nu este realistă, mai spune Marcel Romanescu.

Marcel Romanescu afirmă că, în situația actuală ia în calcul inclusiv să organizeze o dezbatere publică la care să participe cetăţenii care să poată astfel să îşi spună părerea legat de împărţirea bugetului. Romanescu a declarat că dacă prin Hotărâre de Guvern vor fi alocate fonduri pentru creşteri de salarii atunci nu vor fi probleme. Altfel, este imposibil să fie majorate lefurile celor 550 de salariaţi din aparatul primăriei.

550 de salariaţi din aparatul primăriei ar urma să beneficieze de lefuri majorate cu 10%, în cazul în care va trece proiectul de hotărâre, inițiat de cei trei aleși locali.

Vezi articol pe

Tags: , , , , , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki