Incredibil cum arată clădirea în care trebuie să funcționeze Muzeul Național „Constantin Brâncuși“

single 16/01/2020 | 0 Comentarii

 

Sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși“ se află Casa „Barbu Gănescu“ de lângă sediul Prefecturii și al Consiliului Județean Gorj. Muzeul nu funcționează, ci doar are în administrare de mai mulți ani clădirea. Jurnalistul a Narcis Daju a prezentat modul în care arată mai multe spații în care peste puțin timp trebuie să se deschidă un muzeu național destinat celui mai mare artist român. Denisa Șuță, numită în funcția de director în urmă cu câteva zile, a spus că în momentul în care s-a predat clădirea încadrată ca monument istoric de categoria B din patrimoniul Consiliului Județean în cel al Ministerului Culturii s-au luat inclusiv prizele. Aceasta a spus, totuși, că muzeul ar putea fi deschis în șase săptămâni, termenul fiind avansat de președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vâlceanu: „Este vorba de o deschidere, nu de o restaurare sau amenajare“

Muzeul este înființat pe hârtie de patru ani

Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ are chiar un regulament de funcționare, care prevede un post de director și două posturi de funcționari. Muzeul Național „Constantin Brâncuși“, înființat prin lege acum patru ani ar fi trebuit să fie amenajat în Casa „Barbu Gănescu“, din centrul municipiului, acolo unde a locuit marele sculptor Constantin Brâncuși pe perioada ridicării Ansamblului monumental „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu.

Primul director al muzeului a fost Valentin Chepeneag, șeful de cabinet al deputatului PSD Mihai Weber. Acesta a rezistat în funcție doar câteva luni, fiind nevoit să-și dea demisia după o postare pe pagina sa de Facebook în care lăuda Mișcarea Legionară. Denisa Șuță este vicepreședintele PNL și purtător de cuvânt al liberalilor gorjeni.

Articolul Incredibil cum arată clădirea în care trebuie să funcționeze Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki