Intervenție pentru eliberarea unui urs din laț

single 12/06/2019 | 0 Comentarii

În apropierea satului Frătești, a fost găsit un urs, prins într-un laț, de către niște lucrători sailvici. Instituțiile s-au mobilizat rapid pentru a gestiona situația, zona fiind impânzită de jandarmi și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare care au colaborat pentru eliberarea animalului captiv.
Intervenție mai puțin obișnuită a jandarmilor gorjeni. Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj a fost anunțat de către lucrătorii Direcției Silvice județene, despre faptul că un animal sălbatic, respectiv un urs, a fost descoperit, prins într-un laț. Pădurea în care se sesiza evenimentul, se afla în apropierea satului Frătești, comuna Lelești, animalul reprezentând un real pericol pentru localnici. Instituțiile au colaborat pentru a prevenii o situație dramatică pentru săteni, dar și pentru a elibera bietul urs captiv. O echipă de intervenție a Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, a interzis accesul cetățenilor în zona de desfășurare a intervenției pentru a se asigura că nicio persoană nu este pusă în pericol. Lucrătorii abilitați au reușit să imobilizeze ursul, tranchilizându-l, după care a fost eliberat în siguranță, în habitatul său natural .
Jandarmii gorjeni au lansat și un apel către cetățeni, prin care îi sfătuiesc să fie prudenți și să anunțe autoritățile cât mai repede posibil, în cazul în care situația se va repeta.

Vezi articol pe

Tags: , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki