INVESTIȚIA DE PE RÂUL JIU, ÎN PERICOL

single 16/03/2019 | 0 Comentarii

Senatorul PSD Scarlat Iriza îl acuză pe ministrul Energiei de nepăsare în cazul lucrărilor efectuate pe râul Jiu. Potrivit parlamentarului, nici Hidroelectrica, nici ministrul Anton Anton nu par preocupați de lucrările în valoare de 200 de milioane de euro, care se degradează.

Senatorul de Gorj Scarlat Iriza avertizează că există riscul ca lucrările efectuate pe râul Jiu, în zona Bumbești Livezeni, să fie luate de ape.

„În ultimele luni, în calitate de senator de Gorj, am atras în repetate rânduri atenția ministrului Energiei, Anton Anton, în  legătură cu dezinteresul evident manifestat de societatea Hidroelectrica, prin președintele Directoratului, Bogdan Nicolae Badea,  în legătură cu reluarea lucrărilor  de amenajare hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Livezeni – Bumbești, în condițiile în care statul român a cheltuit până acum circa 200 de milioane de euro pentru realizarea acestei investiții.  Lucrările  au  fost  sistate  de  aproape  doi  ani,  interval  în  care  conducerea Hidroelectrica n-a reușit nici măcar să demareze lucrările obligatorii de conservare și punere în siguranță a investiției. Ca  urmare,  obiectivele  de  investiții  pentru  care  s-au  cheltuit  circa  200  de milioane de euro au intrat într-o fază accentuată de degradare, o parte dintre ele fiind pur și simplu dezmembrate și duse în aval de curenții puternici ai Jiului. Dată  fiind  lipsa  de  reacție  a  societății  Hidroelectrica,  împreună  cu  ceilalți reprezentanți ai PSD Gorj în Parlament, voi întreprinde, în perioada imediat următoare, noi  demersuri  care  să  conducă  cel  puțin  la  conservarea  și  punerea  în  siguranță  a investițiilor, până la reluarea efectivă a lucrărilor”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Scarlat Iriza.

Articolul INVESTIȚIA DE PE RÂUL JIU, ÎN PERICOL apare prima dată în Tele 3.

Vezi articol pe Tele 3

Tags: , ,

Sursa media: TV Tele 3 Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki