Investițiile de la UM Sadu, în linie dreaptă! Mihai Weber: „Până la finalul anului vom avea utilaje noi”

single 04/10/2018 | 0 Comentarii

Uzina Mecanică Sadu va fi în sfârșit retehnologizată. Deputatul Mihai Weber anunță că a purtat discuții cu oficiali din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Economiei pentru ca unitatea să beneficieze de echipamente noi până la sfârșitul anului. Parlamentarul spune că se caută soluții inclusiv pentru extinderea gamei de produse fabricate la UM Sadu.

Echipamentele învechite de la UM Sadu reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale unității, pentru că promisiunile de până acum ale politicienilor nu s-au concretizat și în investiții. Deputatul Mihai Weber spune că un prim pas va fi făcut prin modernizarea actualei linii de producție. „Am avut discuții cu directorul UM Sadu chiar săptămâna trecută și l-am invitat în Parlament împreună cu directorul Romarm și ministrul Economiei. Singura variantă este de a îmbunătăți linia tehnologică existentă. Nu neapărat toată linia, pentru că sunt necesare anumite utilaje în puncte cheie. S-au găsit soluții pentru a achiziționa respectivele produse. E vorba de câteva săptămâni. Am discutat deja cu firma care poate să le asigure. Sunt echipamente specifice, pentru că nefiind o linie întreagă, trebuie să iei echipamente compatibile. Cred că până la finalul anului le vom avea”.

„Soluții pentru viitorul UM Sadu”

Weber a cerut sprijin și reprezentanților Ministerului Apărării pentru ca la Sadu să fie produsă muniție compatibilă cu noile investiții, însă nu exclude posibilitatea ca acolo să fie reluată și producția vechilor frigidere de Sadu. „Am avut o discuție și la MApN, în sensul de a contracta un anumit tip de muniție pe care UM Sadu o poate realiza. Este un contract-cadru și poate exista posibilitatea ca o parte din comenzi să fie livrate și de UM Sadu. De asemenea, au fost discuții și despre efectuarea anumitor produse. Știți că acum câțiva ani UM Sadu realiza acele frigidere speciale, destinate pentru uz auto și hotelier. Sper să găsim soluții încât să nu avem probleme în ceea ce privește viitorul UM Sadu, iar pe lângă produsele specifice domeniului apărării să existe și alte variante pentru dezvoltarea activității respective”, a mai spus deputatul PSD, Mihai Weber.

Articolul Investițiile de la UM Sadu, în linie dreaptă! Mihai Weber: „Până la finalul anului vom avea utilaje noi” apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki