Jiul, curățat de arbori căzuți și de gunoaie. „Au fost umpluți zeci de saci în câteva minute“

single 16/01/2020 | 0 Comentarii

Peste 60 de angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au participat, ieri, la o amplă acțiune de ecologizare a Defileului Jiului. Au fost strânse, pe lângă pet-uri și alte deșeuri, și resturi de copaci care au fost puși la pământ și reprezentau un risc pentru producerea de inundații, mai ales că se așteaptă creșterea debitelor în perioada de primăvară.

Pentru că utilajele nu au putut avea acces pe malul Jiului, în zona cuprinsă între Bumbești Jiu și Mănăstirea Lainici, lucrătorii au intervenit doar cu drujbele şi cu mâinile goale.

„Au fost umpluți zeci de saci în câteva minute. Sunt foarte multe gunoaie, pe lângă acei copaci care sunt căzuți, de la pet-uri și până la jucării și chiar haine sau covoare“, a spus unul dintre participanții la acțiunea de ecologizare.

”Acțiunea de ecologizare va continua“

Alexandru Buduran, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, a precizat că acțiunea de ecologizare va continua și în zilele următoare: „Acțiunea se va desfășura pe o perioadă mai lungă de timp. Avem aprobarea necesară din partea Parcului Național să ecologizăm zona. Este mai dificil pentru că nu putem interveni mecanizat, ci doar manual. La acțiune participă aproximativ 65 de angajați. Se acționează pentru ridicarea arborilor căzuți în primăvara anului trecut. Sperăm să rezolvăm această situație“.

„Este nevoie permanentă de aceste acțiuni“

Marin Șerban, directorul Parcului Național „Defileul Jiului“, a precizat că acțiuni de acest fel trebuie făcute în mod regulat: „S-au făcut periodic igienizări de către angajații noștri împreună cu voluntari. Este nevoie permanentă de aceste acțiuni“.

Articolul Jiul, curățat de arbori căzuți și de gunoaie. „Au fost umpluți zeci de saci în câteva minute“ apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki