Liceenii, atrași să se înscrie la UCB cu roboți și mașinuțe teleghidate

single 22/11/2018 | 0 Comentarii

Reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși“ au prezentat liceenilor gorjeni oferta educațională. Târgul de ofertă educațională a avut loc ieri pentru prima dată la Complexul Debarcader. Studenții au venit în fața elevilor cu realizările lor. Cristian Mihai Crâng, student în anul III la Facultatea de Inginerie, a venit cu un robot industrial la scară mult mai mică: „Reprezint Departamentul de mecatronică de la Facultatea de Inginerie. Avem un braț automatizat care face o mișcare programată pe o anumită direcție. Misiunea brațului este să ridice o piesă și s-o ducă din punctul A în punctul B. Este o programare prin blocuri. Nu este complicat, pentru cine vrea să aprofundeze acest domeniu. Acest robot poate fi întâlnit în majoritatea fabricilor care construiesc mașini. Sunt acele brațe imense ghidate de un programator, care apară doar câteva butoane care activează mecanismul“.

Cristian se gândește să rămână în Târgu Jiu, după terminarea facultății. El se gândește să lucreze pe programare, dar nu exclude nici partea de mecatronică: „Robotica se bazează și pe imaginație. Vreau să încerc să rămân în Târgu Jiu. Toate orașele din România sunt frumoase și cred că aș putea și acasă să îmi îndeplinesc aspirațiile“.

Elevii au putut vizita universitatea

Liceenii au vizitat sălile de curs, laboratoarele și au intrat în contact cu dotările universității. Adrian Gorun, președintele Senatului UCB, a spus că acțiunea se va repeta: „Este o idee pe care am lansat-o cu privire la târgul liceelor care să prezinte oferta noastră educațională și, în același timp, să pună bazele unei colaborări mai strânse, pentru a fi la curent cu ceea ce întâmplă în universitate, iar noi să împărtășim din experiența pe care liceenii din toată Oltenia. Toate facultățile își prezintă oferta“.

Toader Nicoară, rectorul UCB, a precizat că acțiunea se dorește ca o oportunitate de cunoaștere a universității: „Este o acțiune care are în vedere promovarea ofertei de studii pe care universitatea noastră o oferă absolvenților de liceu, titulari ai Bacalaureatului. Am încercat ca acțiunea să fie mai atractivă și i-am invitat pe reprezentanții fiecărei facultăți pentru a-și demonstra abilitățile practice pe care studenții le pot deprinde, dar să și prezinte ofertele“.

Articolul Liceenii, atrași să se înscrie la UCB cu roboți și mașinuțe teleghidate apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki