Licitație încheiată cu succes pentru noul computer tomograf care va ajunge la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu

single 23/09/2019 | 0 Comentarii

Spitalul Județean Gorj a achiziționat noi echipamente medicale performante. Președintele Consiliului Județean susține că în curând în unitate va ajunge și computerul tomograf, mult promis, investițiile fiind posibile datorită finanțărilor alocate de Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Gorj, în valoare de peste 17 milioane de lei.

Principala unitatea sanitară din Gorj continuă șirul achizițiilor. De curând a fost declarat câștigătorul licitației organizată pentru achiziționarea CT-ului ce urmează să ajungă la Spitalul de pe Tudor. „Am avut nevoie de RMN, l-am obținut în 2008 și deja funcționează. Pentru CT, pot să vă spun că procedura este finalizată. Un operator mare a fost declarat câștigător, un operator care livrează aparatură în toată lumea. Am renunțat  împreună cu Ministerul Sănătății la acele aparate livrate prin Banca Mondială. Ni s-au alocat fondurile necesare de către minister și la această dată avem un câștigător. Avem și contract semnat, urmează să primim avizul de funcționare pentru locația din Tudor Vladimirescu pentru ca aparatul să fie montat cât mai aproape de secția UPU. Ulterior vom merge către Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN ) să obținem avizul de funcționare pentru că vorbim despre un aparat care produce radiații după care urmează să fie, efectiv, instalat aparatul. Este prioritar ca banii alocați de Ministerul Sănătății să fie folosiți. Spitalul s-a angajat, cu toate ca banii au venit cam târziu, că va finaliza această procedura de achiziție până în luna noiembrie, pentru ca aparatele, până în luna decembrie, să fie livrate. Ministrul Sănătății a spus clar că spitalele care nu consumă acești bani nu vor mai figura pe alte liste de investiții. Nu poți să ții bani în buget iar în decembrie vezi că nu i-ai folosit și puteai să dai acești bani către programul de dezvoltare locală”, a declarat președintele CJ Cosmin Popescu.

Articolul Licitație încheiată cu succes pentru noul computer tomograf care va ajunge la Spitalul Județean de Urgențe din Târgu Jiu apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki