Liderul mondial în sectorul îmbutelierii investește la Rovinari. Filip anunță un al treilea mare angajator!

single 14/10/2019 | 0 Comentarii

O nouă investiție prinde contur la Rovinari. Primarul localității anunță un al treilea mare investitor care va angaja forță de muncă în perioada următoare. Este vorba despre o investiție de 12 milioane de euro care va genera 300 de angajări.

Ca și celelalte două investiții deja funcționale, noua fabrică va produce  piese pentru construcția de mașini automate. Primarul vorbește despre un centru complex care se va dezvolta în incinta fostului sediu al Uzinei Mecanice Rovinari.  „O societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta platforma industriala UMR, din Rovinari, și urmează să creeze aici un centru industrial modern, pentru construcția de mașini automate pentru sectoarele de îmbuteliere, împachetat, industria alimentară și industria farmaceutica. Enova Group a alocat pentru această platformă 12 milioane de euro, iar când va fi complet operațională va număra 300 de angajați. Practic, este vorba despre un adevărat centru tehnologic integrat. În cadrul unui singur complex industrial, vor exista toate activitățile necesare pentru producția de piese mecanice, confecții metalice, echipamente electrice, continuând cu departamentele de asamblare și testare a mașinilor și terminând cu departamentul de ambalare și expediere. În următorii ani, tot mai multe mașini automate de ultimă generație vor fi fabricate integral în noul sediu din Rovinari, care are o suprafață totala de 10 hectare și toate condițiile esențiale pentru aceasta noua provocare”, a declarat primarul Robert Filip.

Mai mulți parteneri, tehnologii de ultimă generație

Potrivit autorităților locale, investiția este o noutate pentru județul Gorj din punct de vedere al aparaturii. Mai multe mari societăți și-au dat mâna pentru a pune pe picioare noua sucursală din Rovinari. „Acest proiect va implica in principal personal cu înalta calificare în domeniile mecanic, electrotehnic și al automatizărilor industriale. Aici vor avea ocazia să își pună în valoare pe deplin competentele și să se dezvolte în plan profesional, bineînțeles cu satisfacții pe măsura. De fapt, este prima societate din județul Gorj și din zonele învecinate în care se vor folosi cele mai moderne tehnologii pentru producția de mașini automate. Unul dintre primii parteneri ai Enova Group în acest proiect ambițios va fi Sidel – parte a grupului Tetrapak, lider mondial în sectorul îmbutelierii. Enova Group și Sidel tocmai au semnat un acord comercial important, pe mai mulți ani, pentru achiziționarea de echipamente End of Line, “la cheie”. Acestea vor fi realizate integral în Rovinari și expediate în întreaga lume, direct către clientul final. La terminarea proiectului investiția se va ridica la o suma estimată de 25 milioane de euro”, a mai declarat edilul din Rovinari.

Articolul Liderul mondial în sectorul îmbutelierii investește la Rovinari. Filip anunță un al treilea mare angajator! apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki