Medic controversat, propus la conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

single 03/12/2019 | 0 Comentarii

Medicul Gheorghe Neață este propunerea făcută de către medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru a ocupa funcția de manager interimar al unității medicale. Cadrele medicale s-au întâlnit, ieri, pentru a-și stabili singuri noul director. Acesta a declarat că își propune să colaboreze cu toți medicii, pentru ca tensiunile din unitatea medicală să se diminueze: „Trebuie să mă întâlnesc cu colegii mei și să studiem fiecare problemă pe fiecare secție în parte. Trebuie să înțelegem că cei care produc sănătatea sunt doctorii și pe ei trebuie să-i aducem la maximul de potențial și de responsabilitate pentru ca pacienții să fie bine tratați ți mulțumiți“,  a spus Gheorghe Neață, medicul propus pentru de către colegii săi.

A demisionat în anul 2011

Gheorghe Neață a mai fost manager al Spitalului Județean de Urgență. Acesta este și consilier județean PSD, după ce înainte a făcut parte din PD-L. Medicul s-a mai aflat la conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dar și-a dat demisia în anul 2011, din cauza scandalului Raluca Tulic, adolescenta în vârstă de 17 ani, care a decedat de la o banală amigdalită. Fetei nu i s-a făcut testul cu privire la administrarea de antibiotice, a făcut șoc anafilactic și a murit.

Găsit vinovat de malpraxis

Neață este un medic controversat, pentru că a fost găsit vinovat de malpraxis. În urmă cu aproximativ 20 de ani, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat. Ion Milconiu, din satul Râpa, din municipiul Motru, a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia, pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist. După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat.

Articolul Medic controversat, propus la conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki