Medic gorjean cunoscut, împotriva modului în care au fost majorate salariile din sistemul medical

single 12/09/2019 | 0 Comentarii

Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, se declară împotriva modului în care au avut loc creşterile salariale din sistemul medical. Acesta a spus că majorarea salarială  nu s-a făcut în funcție de criteriile de competență ale medicilor: „Creşterea salariilor a fost gândită în mod greşit şi este pusă în aplicare greşit. A fost o decizie luată pe repede înainte. Nu s-a luat în calcul niciun fel de element de criteriu de perfomanţă, de competenţă, absolut nimic. Le-a dat la toţi aceeaşi sumă indiferent ce face, fie că scoate o unghie, fie că scoate o tumoră pulmonară, pentru ei este acelaşi lucru şi aceeaşi sumă, ceea ce este foarte eronat, pentru că nu se compară gradul de complexitate al unor intervenţii sau tratamente în Târgu Mureş sau în Bucureşti, să spunem, cu ceea ce facem noi aici sau la un spital orăşenesc. Atunci, toată lumea se va duce către spitalele mici, unde se trimite mai departe, iar cei din spitalele mari nu vor accepta nimic pentru că muncesc pentru ceilalţi. Este complet eronat“.

Sistemul de salarizare trebuie modificat

Medicul Bogdan Niculescu a mai precizat că sistemul de salarizare trebuie modificat: „Cred că va trebui să se regândească şi să se introducă nişte criterii de competenţă. Dacă ai un anumit număr de intervenţii, dacă ai un anumit număr de pacienţi trataţi sau un anumit număr de ore este un anumit grad de remuneraţie, iar, dacă nu, este altul“.

Articolul Medic gorjean cunoscut, împotriva modului în care au fost majorate salariile din sistemul medical apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki