Mesajul primarului din Motru pentru șefii județului: „Pană și sărăcia o împărțiți în mod discreționar”

single 25/01/2018 | 0 Comentarii

Primarii liberali au luat foc după împărțirea sumelor defalcate din TVA în ultima ședință de Consiliu Județean. Cel de-al doilea municipiu al Gorjului, Motru, a primit fix zero lei din partea șefilor de la județ, iar la fel s-a întâmplat și în cazul altor 13 primării conduse de edili PNL. Primarul din Motru, Gigel Jianu, îl acuză pe președintele CJ că a devenit o unealtă prin care PSD pedepsește cetățenii cu alte opțiuni politice. Nici consilierul județean Dorin Hanu, fost primar al orașului, nu a scăpat de criticile lui Jianu.

Primarului din Motru nu i-a venit să creadă până unde a ajuns tupeul celor care, printr-o simplă mișcare din pix, stabilesc care zonă a Gorjului sărăcește mai mult. Gigel Jianu i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui CJ Gorj, Cosmin Popescu, dar și consilierului județean Dorin Hanu, care, în loc să reprezinte un sprijin pentru motreni, a devenit groparul bugetului local.

„Îi lăsați să moară-n sărăcie”

„Mă văd nevoit să vă abordez, nu așa cum mi-aș fi dorit, ca pe șeful Consiliului Județean, care are ca prioritate fiecare unitate administrativ-teritorială a acestui județ, ci ca pe o unealtă prin care șefii PSD pedepsesc cetățenii care au alte opțiuni politice și alte viziuni despre dezvoltare și despre viitor. Domnule președinte PSD al Consiliului Județean, nu vreau să cred că dumneavoastră considerați că cetățenii municipiului Motru sunt vinovați pentru că există și de aceea îi lăsați să moară-n sărăcie, acordând municipiului Motru din cotele de echilibrare a bugetelor locale 0 lei! Sper că ați făcut o greșeală asupra căreia nu v-a atras atenția nici colegul dumneavoastră de partid, fostul primar al acestui municipiu, domnul Dorin Hanu, actualmente consilier județean. Pentru că, dacă nu este o eroare, înțeleg că nici dumnealui nu-i pasă de cetățenii orașului Motru, de vreme ce, nici în plenul Consiliului Județean și nici ulterior, nu a scos nici măcar un cuvânt prin care să vă atragă atenția că greșiți atunci când nu acordați motrenilor niciun leu pentru echilibrarea bugetului”, scrie primarul Jianu în scrisoarea deschisă.

„Cetățenii municipiului Motru există”

Fostul primar PSD din Motru, Dorin Hanu, este considerat unul dintre vinovați pentru sărăcia în care se zbat motrenii. „Domnule Dorin Hanu, sunteți singurul consilier județean din municipiul Motru, de aceea, motrenii credeau că dumneavoastră, mai îndeaproape decât ceilalți consilieri județeni, veți fi atent la modul în care administrația județului își apleacă atenția asupra municipiului căruia îi aparțineți și pe care ani de zile l-ați păstorit. Declarativ, tuturor vă pasă de motreni, faptic nu vă pasă deloc, pentru că numai uitând de existența unor oameni poți să-i pui în situația de a nu le acorda niciun leu. Domnule președinte PSD al Consiliului Județean Gorj, domnule consilier județean PSD, Dorin Hanu, vă voi reaminti în fiecare zi, că cetățenii municipiului Motru există și că, în ciuda dificultăților în care încercați să ne adânciți, vom rezista și vom ieși la lumina. Astăzi, domnilor, pentru dumneavoastră, Motru nu a existat! A fost ZERO! Zero lei! Pentru că aceasta este suma acordată municipiului Motru de către dumneavoastră! Pană și sărăcia o împărțiți în mod discreționar”, mai scrie Gigel Jianu în scrisoarea sa.

Post-ul Mesajul primarului din Motru pentru șefii județului: „Pană și sărăcia o împărțiți în mod discreționar” apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki