Minerii vor pleca să lucreze în construcţii, dacă nu li se vor mări salariile, susţine Dan Ilie Morega, fost parlamentar

single 10/01/2019 | 0 Comentarii

Fostul parlamentar de Gorj, Dan Ilie Morega, susține că administraţia Complexului Energetic Oltenia se va confrunta în perioada următoare cu probleme de personal. Dacă nu vor fi majorate salariile într-un cuantum mulţumitor, atunci o parte a salariaţilor din producţie se vor orienta către sectoare cu salarii mai mari. Este cazul domeniului construcţiilor, unde Guvernul a impus un salariu minim obligatoriu de 3.000 de lei.

Dan Ilie Morega spune că minerii vor pleca în construcţii unde salariile ajung şi la 4.000 – 5.000 de lei. La Complexul Energetic Oltenia mai sunt probleme şi în ceea ce privește protecţia şi condiţiile de muncă, mai spune fostul deputat. Compania va mai avea de plătit şi taxe în plus de anul acesta. Este vorba de un procent de 2% pe cifra de afaceri, adică o sumă de 80 de milioane de lei.

Vox 5 Dan Ilie Morega

Sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia vor începe chiar de astăzi primele discuţii în ceea ce priveşte posibilităţile de majorare a salariilor la CEO.

 

Vezi articol pe Radio Omega

Tags: , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Radio Omega

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki