Parc tematic pentru găzduirea operelor din cadrul Simpozionului „Brâncuşiana”

single 15/05/2019 | 0 Comentarii

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, propune înfiinţarea unui parc tematic care să găzduiască operele care au fost realizate sau vor fi concepute în cadrul Simpozionului de sculptură Brâncuşiana. Recent, edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că ediţia din acest an a simpozionului nu va mai avea loc. Motivul este legat de faptul că sunt multe opere şi este nevoie ca, deocamdată, administraţia să se ocupe de întreţinerea şi curăţarea acestora.

Adrian Tudor afirmă, însă că anularea taberei de sculptură de la Târgu Jiu ar fi o greşeală și îl critică pe edil că aruncă banii pe spectacole și concerte, renuntând la organizarea unui simpozion de o asemenea importanță.

Vox 1 Adrian Tudor

Viceprimarul Tudor nu agreează nici ideea de a se cheltui bani pentru avizarea operelor realizate de până acum, un singur proiect ridicându-se la suma de 5.000 de lei. Adrian Tudor susţine că administraţia locală riscă să investească banii degeaba pentru avizarea operelor, întrucât Ministerul Culturii ar putea să nu emită autorizaţiile necesare. Unele monumente sunt amplasate în sensuri giratorii sau în diferite zone din oraş unde nu sunt atât de bine puse în valoare. În acest context, Adrian Tudor propune înfiinţarea unui parc tematic în care să fie amplasate operele de la Simpozionul Brâncuşiana pentru a putea fi puse mult mai bine în valoare.

Vox 2 Adrian Tudor

Vezi articol pe Radio Omega

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: Radio Omega

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki