Pericol pentru elevii de la Colegiul Național „Spiru Haret“. Se desprind bucăți de tencuială de pe clădirea monument istoric

single 07/10/2019 | 1 Comentariu

Este pericol de prăbușire a unei porțiuni din clădirea Colegiului Național „Spiru Haret“ din municipiul Târgu Jiu, care este monument istoric. Zona unde tencuiala a căzut a fost demarcată cu bandă de protecție pentru ca elevii să nu se apropie. Clădirea este degradată și se pot observa cărămizile.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj spune că s-ar putea chiar restricționa accesul elevilor, mai ales că există pericolul să cadă chiar și țigle: „Am fost anunțată de această situație. Am fost anunțată de doamna director. Există acolo pericolul să cadă țigle. Nu s-a mai făcut reabilitare la clădirea respectivă de foarte mult timp. Doar la cămin s-au făcut reabilitări, dar la clădirea colegiului nu s-a făcut vreo reparație capitală. Avem în vedere ca să se restricționeze accesul elevilor în zona cu probleme“, a spus Marcela Mrejeru, inspectorul general școlar.

Clădirea are o vechime de aproximativ 100 de ani.

La licitație nu s-a prezentat nicio firmă

Pentru reabilitarea clădirii liceului s-au alocat de către Guvern peste șapte milioane de lei noi, însă la licitația organizată nu s-a prezentat nicio firmă: „Este prinsă în programul de reabilitare. Este un proiect câștigat de Primăria municipiului Târgu Jiu. Probabil că aici este mai greu cu licitația și nu orice firmă poate să execute aceste lucrări. A fost organizată o licitație, dar nu s-a prezentat nimeni“, a mai precizat Marcel Mrejeru.

Articolul Pericol pentru elevii de la Colegiul Național „Spiru Haret“. Se desprind bucăți de tencuială de pe clădirea monument istoric apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. dascalu spune:

    Bani sunt, dar avem la primarie niste natarai care nu sunt in stare sa reabiliteze aceasta superba cladire scolara.Romanescu se plange mereu ca nu primeste fonduri, ele vin, dar raman mereu necheltuite,

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki