Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise. VIDEO

single 17/05/2020 | 0 Comentarii

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise, sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic de care depinde în mare măsură economia greacă.

Pentru mulţi greci, aceasta a fost prima ocazie de a ieşi din case după relaxarea graduală începută anterior în această lună şi a coincis cu primul val de căldură din acest an. Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri. Alcoolul este interzis, la fel şi muzica. La restaurantele de pe plajă nu va putea fi servită decât mâncare la pachet. Angajaţilor li s-a recomandat să poarte măşti. Respectarea regulilor va fi monitorizată strict, iar cei care le vor încălca vor primi amenzi. La Alimos, de la sud de Atena, oamenii au aşteptat la coadă încă de la primele ore pentru a prinde un loc pe plajă.

Peste un million de români îşi făceau vacanţa în Grecia în fiecare an. Turiştii străini vor fi acceptaţi pe plajele din Grecia după 1 iulie.

Grecia a înregistrat puţin peste 2.800 de cazuri de COVID-19, dintre care 160 mortale. Începând din 4 mai, ţara a început o relaxare progresivă a restricţiilor impuse la jumătatea lunii martie.

Ţara, cu 11 milioane de locuitori, este una dintre cele mai dependente de turism, sector care generează aproape o cincime din venitul său naţional. Începând de luni, 18 mai, vor fi deschise obiectivele arheologice şi vor fi autorizate călătoriile în interiorul Greciei continentale şi spre insula Creta. După o săptămână, pe 25 mai, vor fi autorizate şi călătoriile către restul insulelor.

Vezi articol pe Radio Infinit

Tags: , , , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki