Peste un milion de euro confiscați de polițiști

single 16/07/2020 | 0 Comentarii

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, coordonați de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare atât pe raza județului Gorj cât și în județul Ilfov și municipiul București. În cadrul acestora, a fost identificată și confiscată suma de peste un milion de euro.

Au fost vizate sediile a 5 agenţi economici şi domiciliile reprezentanţilor entităţilor economice, într-un dosar penal având ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În perioada 2015-2020, prin intermediul societăţilor comerciale s-ar fi eludat bugetul de stat prin neînregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de mărfuri în  mediul on-line, utilizând mai multe site-uri de prezentare.

Bunurile vândute de către aceste societăți  erau achiziţionate din străinătate şi se livrau către clienţi prin firme de curierat rapid în sistem ramburs.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate documente referitoare la activitatea comercială firmelor în cauză, echipamente IT, precum și suma de 475.000 de lei rezultați din operaţiuni de ramburs, care urmează a face obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale.

Și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au ajutat la defășurarea activității polițiștilor.

Tot în urma perchezițiilor de ieri, oamenii legii au mai identificat și indisponibilizat suma de peste 1milion de euro, într-o locație de pe raza județului Ilfov.

Vezi articol pe

Tags: , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki