Pierderi colosale la salarii! Uite cine suferă cel mai mult în urma modificărilor de anul acesta

single 07/02/2018 | 0 Comentarii

Cei mai afectați de trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat și modificările fiscale sunt grefierii. Aceștia pierd câteva sute de lei la salariu. Grefierii de la Tribunalul Gorj și Judecătoria Târgu Jiu au protestat, săptămâna trecută pe scările Palatului de Justiție din Târgu Jiu. Protestul continuă și în această săptămână.

De asemenea, personalul din învățământ care figurează cu normă parțială de lucru sunt grav afectați. Cei care sunt încadrați pe o perioadă de două ore trebuie să mai vină cu bani de acasă pentru a-și achita contribuțiile care se plătesc la normă întreagă. „Ni se fac promisiuni de către conducerea Ministerului Muncii că nu vor fi afectate salariile celor cu normă parțială. Există și cadre didactice încadrate cu normă parțială care se află în aceeași situație“, a spus Simona Urluescu, lider de sindicat în învățământul gorjean.

Salariu cu aproape 2.000 de lei mai mic

Directorii și șefii de birouri și servicii de la APIA Gorj sunt cei mai crunt loviți de noile prevederi legale. Astfel, directorul executiv al APIA Gorj, Constantin Negrea, va avea o diminuare a salariului cu aproape 2.000 de lei, de la 8765 de lei, în decembrie 2017, la 6.854 lei. Adjunctul său, Mihai Versin, va avea un salariu, mai mic cu peste 1.100 de lei, respectiv de 6.614 lei. Un șef de serviciu va ajunge la un salariu de 6.216 lei, cu peste 1.200 de lei mai mic față de luna precedentă. De asemenea, managerul public va avea un salariu de 7.552 lei în luna ianuarie, cu 1.683 de lei mai puțin față de luna decembrie.

Spor de 40% tăiat pentru polițiști

Și salariile polițiștilor vor fi afectate. Astfel, sporul de 40% acordat celor care efectuau permanența de la domiciliu și se deplasau la evenimente, în cazul în care era nevoie nu se mai acordă. Personalul din Sănătate ar putea fi afectat, pentru că nu se mai acordă sporul pentru condiții periculoase de muncă.

Post-ul Pierderi colosale la salarii! Uite cine suferă cel mai mult în urma modificărilor de anul acesta apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki