Pietoni aflați pe „zebră“, în pericol din cauza iluminatului public

single 24/02/2020 | 0 Comentarii

Poliția Rutieră Gorj a trimis o adresă Primăriei municipiului Târgu Jiu pentru a lua măsuri urgente în vederea îmbunătățirii iluminatului stradal în zona trecerilor de pietoni. Anul trecut, mai mulți pietoni au fost loviți de mașini chiar când se aflau pe „zebră“, pentru că nu au fost observați de șoferi. Și marcajul unor treceri de pietoni este deficitar „Poliția Rutieră a trimis o adresă Primăriei municipiului Târgu Jiu în vederea montării unor reflectoare la trecerile de pietoni nesemaforizate, pentru că există un risc ridicat de producere de accidente. Și marcajul este destul de deficitar. Primăria Târgu Jiu a fost amendată pentru o serie de deficiențe“, a spus inspectorul de poliție Lucian Stroe, de la Serviciul Rutier Gorj.

Iluminatul public se aprinde la ore bune după lăsarea întunericului

O situație neobișnuită se înregistrează în mai multe localități unde iluminatul public pornește după ore bune de la lăsarea întunericului. „Avem iluminat public în unele localități care se aprinde după ora 20,00, Se întunecă la ora 18,00 și iluminatul intră în funcțiune mult mai târziu. Economia aceasta prostească ne poate costa vieți. În mediul rural, oamenii circulă mai mult până la ora 20,00. Dacă-i prinde întunericul , cetățenii din aceste zone au nevoie de lumină ca să ajungă în siguranță acasă“, a mai spus Lucian Stroe.

Trotuarele lipsesc în cele mai multe comune din Gorj

Reprezentanții Poliției Rutiere Gorj au trimis adrese către mai multe primării din mediul rural pentru amenajare de trotuare sau acostamente pentru ca pietonii să se poată deplasa în condiții normale pe marginea drumurilor. „La multe sesizări nu am primit răspunsuri, iar altele au fost evazive, în sensul că nu există fonduri la bugetul local“, a explicat inspectorul de poliție Lucian Stroe.

26 de persoane și-au pierdut viața în anul 2019

În anul 2019, pe raza județului Gorj au fost înregistrate 118 accidente grave în urma cărora 26 de persoane au decedat, iar 113 au fost rănite. „După viteza necorespunzătoare, traversarea pietonilor prin loc nepermis reprezintă al doilea factor de producere a accidentelor grave, după care urmează neatenția bicicliștilor. Din acest motiv acordăm o mare atenție siguranței pietonilor “, a mai precizat Lucian Stroe.

Articolul Pietoni aflați pe „zebră“, în pericol din cauza iluminatului public apare prima dată în Impact In Gorj.

Vezi articol pe Impact In Gorj

Tags: , , , , , ,

Sursa media: Impact in Gorj

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki