Pista de atletism de la stadion, folosită gratuit de public

single 30/07/2019 | 0 Comentarii

Pista de atletism a noului Stadion Municipal din Târgu Jiu va fi în permanență deschisă pentru a putea fi folosită de public, după ce arena sportivă va fi inaugurată. Până atunci, însă, autoritățile se află în așteptarea demarării recepției la stadion de către reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și ai firmei ACI.

Autoritățile din Târgu Jiu se pregătesc să finalizeze ultimele lucrări la noul Stadion Municipal. Este vorba de banda de stradă dinspre sediul Primăriei. Fondurile sunt deja alocate și se lucrează la refacerea carosabilului și a zonei. Lucrările de amenajare și reparații vor fi gata săptămâna aceasta, după cum a precizat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Edilul a spus că este important ca în același timp la Târgu Jiu să înceapă recepția lucrărilor de către reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și ai firmei ACI. Recepția ar fi trebuit să fie demarată cu mai multe săptămâni în urmă, însă lucrările de execuție au fost întârziate .

În ceea ce privește paza investiției, exteriorul Stadionului Municipal va beneficia de un sistem de supraveghere video. În interior se vor căuta alte soluții. Planul autorităților este ca pista de atletism a arenei să poată fi utilizată și de către publicul iubitor de sport.
Nu același lucru se va întâmpla cu terenurile de fotbal și cu vestiarele. Acestea vor putea fi folosite doar de cluburile care vor avea contract cu autoritatea locală. Pista de atletism va putea fi folosită doar în timpul zilei, a mai declarat Marcel Romanescu.

Autoritățile din Târgu Jiu se pregătesc de festivitatea de inaugurare. Până atunci, însă se caută soluții pentru a identifica sumele necesare pentru întreținerea arenei pe perioada unui an de zile. Vor fi fonduri din închirierea Stadionului către diferite cluburi de fotbal care vor dori să dispute meciuri pe Municipal. Alte fonduri vor mai proveni din închirierea spațiilor care sunt disponibile și care nu vor fi utilizate pentru activități sportive, ci pentru comerț, alimentație public sau activități hoteliere. Arena are în dotare și o parcare cu 300 de locuri.

Stadionul Municipal din Târgu-Jiu a costat până acum 28 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată de către Compania Națională de Investiții.

Vezi articol pe

Tags: , , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki