PNL vrea construirea unui spital nou în Târgu Jiu și demolarea celor vechi

single 10/07/2020 | 0 Comentarii

În cadrul conferinței de presă suținută astăzi de deputatul Dan Vâlceanu la sediul PNL Gorj, acesta a declarat că are în plan construirea unui nou spital, la standarde europene. Odată cu finalizarea acestuia, celelalte două unități ar urma să fie demolate.

Parlamentarul spune că a identificat deja axa de finanțare pentru demararea proiectului.

„Avem identificată deja axa de finanțare pentru realizarea unui spital nou, în municipiul Târgu Jiu, spital județean care să deservească cazurile din județul Gorj astfel încât oamenii din județ să nu mai plece pentru orice caz (…). Oamenii pot fi tratați în Târgu Jiu, trebuie să avem un alt spital. Aceste două locațiii din punctul meu de vedere trebuie, după realizarea acestui spital nou, demolate pentru că așa cum știți în corpurile de spital din Tg jiu intri cu o boală și ieși cu trei. Avem încredere că acesta este unul dintre obiectivele importante pentru județul Gorj și la nivelul Consiliului Județean o să câștigăm.”

Deputatul Vâlceanu este de părere că și actul medical trebuie schimbat. În noua unitate sanitară pe care vrea să o construiască, oamenii vor fi tratați rapid, fără să stea internați câteva luni.

„Aici în aceste așa-zise spitale pereții sunt îmbâcsiți de infecții nosocomiale (…) Un spital nou înseamnă, dincolo de clădire, circuite la nivelul timpurilor pe care le trăim, aparatura necesară și act medical astfel încât să nu ții oameni internați cu lunile, ci ei trebuie însănătoșiți cât mai repede și lăsați să plece acasă. În spitalele din Târgu Jiu, pur și simplu pentru a lua niște bani de la CASA sunt oameni ținuți cu lunile internați. Paradigma trebuie să se schimbe! ”

Programul politic local al liberalilor gorjeni va fi în strânsă legătură cu cel național – „Reclădim România”. Aceștia consideră că ideile lor pot fi puse în practică prin accesarea fondurilor europene

Vezi articol pe

Tags: , , , , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki