Polovragi. S-a încheiat tabăra de sculptură

single 11/07/2019 | 0 Comentarii
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comuna Polovragi s-a mai îmbogățit cu câteva sculpturi în lemn, care îi reprezintă pe dacii ce locuiau odată pe aceste meleaguri.

Primăria a organizat o a doua tabără la care a chemat meșteri locali sau sculptori care se folosesc de drujbe pentru a modela lemnul.

Ce a rezultat îi încântă în mod deosebit pe turiștii ajunși aici, care, pe lângă Mănăstirea Polovragi și Peștera din localitate, au încă un reper de vizitat.

Unul dintre artiștii care a participat la tabăra de sculptură în lemn de la Polovragi este Pompiliu Ciolacu. Acesta a realizat o horă cu 12 personaje, despre care spune că reprezintă urarea de bun venit pentru cei ajunși pentru prima dată în localitate.

În anii următori, tabăra cu sculpturi ar urma să găzduiască aici inclusiv spectacole în aer liber, precum și lupte între daci și romani. Totul e menit să îi atragă pe turiști în zonă, după cum spune directorul Centrului Județean. pentru. Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi , organizatorul taberei.

Primarul Gheorghe Epure spune că tabăra de sculptură este doar un prim pas făcut pentru dezvoltarea localității. După ce a devenit stațiune, Polovragiul a încercat să acceseze fonduri menite să ducă la finanțarea unor proiecte cu care să fie dezvoltată comuna.

Edilul afirmă că numărul turiștilor în localitate este în creștere, dovadă fiind și că parcarea din fața mănăstirii este mai tot timpul plin cu mașini din diverse colțuri ale țării.


Vezi articol pe Radio Infinit – Asculta Muzica, Stiri, Discutii Online

Tags: , , ,

Sursa media: Radio Infinit

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki