Porc tăiat în localitate cu pestă porcină, descoperit în trafic

single 07/08/2019 | 0 Comentarii

Pe raza comunei Cruşet se fac controale în trafic după ce în zonă a fost declarat recent un focar de pestă porcină. Aceste verificări au rolul de a preveni răspândirea bolii. Cu ocazia desfăşurării unor astfel de controale, a fost depistată o carcasă de porc într-o autoutilitară. Persoana care conducea maşina a fost amendată de inspectorii DSVSA cu suma de 1500 lei.

Un cetăţean din comuna gorjeană Cruşeţ a fost prins în trafic având în autoutiliatara pe care o conducea o carcasă de porc fără documente sanitar-veterinare de provenienţă, fapt pentru care a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 1500 de lei.
În comuna Cruşeţ a fost depistat la data de 2 august un focar de pestă porcină, fiind sacrificate circa 30 de porcine. Gospodăria infectată a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost aplicate măsuri restrictive pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor şi subproduselor, precum şi a mijloacelor de transport. S-a hotărât în aceeaşi situaţie şi dezinsecţia exploataţiei.
În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-a stabilit o zonă de protecţie pe o rază de 3 km. O altă zonă de supraveghere are fixată o rază de 10 km în jurul focarului.
Persoanele afectate vor fi despăgubite, suma fiind de 10 lei/kg la porcul adult şi de 12 lei/kg la tineret. Este necesar ca porcii să fie crotaliaţi şi introduşi în baza naţională de date

Vezi articol pe

Tags: , , , , , ,

Sursa media: TV Acces

RancaSki

Comenteaza

Trebuie sa fii Inregistrat ca sa poti comenta.

RancaSki